Népszínház utca, Köztársaság tér

Körzetjárás: Népszínház utca, Köztársaság tér

2009. október 31.
a a a
Folytatódik az önkormányzati képviselőkkel közösen tartott körzetjárás. A 9-es körzet után, szombaton a 6-os számú önkormányzati választókörzetet járta be Kocsis Máté polgármester-jelölt, a terület önkormányzati képviselője, Zentai Oszkár és több segítő kíséretében.

Standolás a Fidelitassal

Szombaton a polgármester-jelölt Népszínház utcában, majd a Köztársaság téren standolt segítőivel együtt, és a csípős hideg ellenére jó hangulatú beszélgetéseket folytatott a polgármesteri program iránt érdeklődő járókelőkkel.

Művész Józsefváros közepén

Majd látogatást tett Illár Erzsébet józsefvárosi keramikus, szobrászművész Köztársaság téri műterem galériájában, a népszerű „Illariumban”.

Hajléktalan ügy

Kocsis Máté ezt követően a környékbeli házak lakóival beszélgetett a környék problémáiról. A lakók szerint a legnagyobb gondot a téren rendszeresen tartózkodó hajléktalanok okozzák. A problémával kapcsolatban a jelölt elmondta, hogy immár világosan látni a következményeit annak, hogy az elmúlt húsz évben jócskán „túlvállalta” magát Józsefváros a hajléktalan ellátás területén. Legalább egy tucat hajléktalan ellátó szervezetet fogadott be a kerület a kilencvenes években, s ezek az ellátó helyek sajnos mágnesként vonzzák a fővárosi hajléktalanokat. Sokan közül a kerület közterületein találnak menedékre, számos problémát okozva ezzel. A polgármester-jelölt a lakóknak elmondta, hogy ismét kezdeményezni fogja a képviselő-testületben a tavalyi akciót, miszerint felkéri a közterület-felügyeletet, hogy a kerületben működő hajléktalanellátó szervezetekkel közös járőrözést folytassanak, és a hajléktalanokat a közterületekről a befogadó helyekre irányítsák. Másrészt világos, hogy a hajléktalan ügy, nem kerületi ügy, a kormánynak a megelőzésben, a fővárosnak az ellátás megszervezésében lenne sürgős feladata - mondta.

Hiányzó zebrák

Több támogató kíséretében a körzetben tett séta során: a környékbeliek néhány hiányzó gyalogátkelőre hívták fel a polgármester-jelölt figyelmét, például a Kun utcában. Majd a Szent Rita plébánia udvarának megtekintése következett, és a szemben lévő 240 lakásos Erkel ház bemutatása, amelynek lakói most szavaznak először a kerületben.

A turizmusról

A polgármester-jelölt találkozott a körzetben található egyik szálloda igazgatójával is, aki örömét fejezte ki, hogy az elmúlt hetekben elkezdődött Józsefváros városmarketing és turisztikai koncepciójának megalkotása, szakmai vitája és ebben együttműködését ajánlotta fel.

Rákóczi út - magyar vállalkozói sors

A Rákóczi úti üzlethelyiségek bejárása rávilágított a főváros egyik legnagyobb problémájára: a kiskereskedők válságos helyzetére, akik sorra számolják fel üzleteiket, sok helyiség üres. Az önkormányzat több kedvezményt tett az elmúlt években a helyi vállalkozóknak, hogy enyhítsenek egyre növekvő terheiken. Jelenleg is érvényben az önkormányzati helyiségek bérlői számára életbe léptetett több kedvezmény. Kocsis Máté a Rákóczi út lakóival folytatott beszélgetés során hangsúlyozta, hogy polgármesteri programjában vállalást tett arra, hogy a helyi vállalkozóknak egy vállalkozói ügyfélkaput fognak nyitni a Polgármesteri Hivatalban, hogy a hivatali ügyintézés gyorsabb legyen és kidolgoznak további, a helyi vállalkozókat segítő támogatási formákat.

A körzetjárást egy jó pohár sörrel öblítette le a csapat a Berzsenyi utcai sörözőben, ahol spontán és jókedvű beszélgetés indult a kocsma vendégseregével Józsefvárosról és a leendő polgármester feladatiról.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program