Kósa Lajos Józsefvárosban

2009. november 18.
a a a
Kósa Józsefvárosba jött kedden, hogy benyújtsa a számlát Komássy Ákosnak. A Fidesz alelnöke szerint Komássy Ákosnak, a józsefvárosi időközi polgármester-választás szocialista jelöltjének mielőbb ki kellene fizetnie azt az adósságát, amit barátaival egy debreceni szocialista rendezvényen egyebek mellett bútorok és egyéb berendezési tárgyak összetörésével gyűjtött össze.

Kósa Lajos Fidesz-alelnök, aki egyben Debrecen polgármestere is, arra hívta fel a figyelmet újságírók előtt, hogy a mintegy 23 millió forintos, 2001 óta halmozódó tartozást annak ellenére nem fizették ki a fiatal szocialisták, hogy arra jogerős bírósági határozat kötelezte őket. Emlékeztetett: a Fiatal Baloldal (FIB) anélkül szűnt meg jogutód nélkül, illetve alakult át Societas-szá, hogy az általuk is elismert tartozást rendezte volna az érintett debreceni kft.-vel. Kósa a Köztársaság téren, az MSZP korábbi székháza előtt - ahol a FIB is működött - egy méteres csekket mutatott be, jelképezve a 23 millió forintos adósságot.

A fideszes politikus szerint elképesztő, hogy a baloldal olyan embert indít egy választáson, aki nem vállalja a felelősséget korábbi tetteiért. Mint fogalmazott, jó lenne ha az ilyen embereket a közélet kivetné magából, és nem kapna „új vadászterületet” a Józsefvárosban. Ha ez a mentalitás a fiatal szocialistáknál, akkor képzeljék el őket, ha felnőnek, mire lesznek képesek - fogalmazott. Úgy vélte, Komássy Ákoson kívül biztos van olyan kerületi ember, akit a szocialisták felelősen elindíthattak volna. Közölte, óva inti a VIII. kerületi polgárokat, vigyázzanak, „mert ez több kettőnél, ilyet becsületes ember nem csinál”. Mint fogalmazott, felháborító, hogy miután nem fizetett, „van képe elindulni polgármesternek”, mondván „szavazzatok rám, mert én a közvagyonnal milyen becsületesen bánok”.

Kósa egy jegyzőkönyvet olvasott fel, amelyen a kempingben megrongált tárgyak szerepeltek, amelyet az ott jelen lévő Komássy Ákos is elismert aláírásával. Eszerint a nemzetközi baloldali táborban egyebek mellett sátrakat, wc-ket, ajtókat, emeletes ágyakat, zuhanygarnitúrákat tettek tönkre. Kitért arra is, hogy az érintett debreceni kft. ellen, aki jogi útra terelte az ügyet, később adóhatósági, vám-, és pénzügyőrségi vizsgálat, a cég képviselője ellen pedig vagyonosodási vizsgálat indult. Mint fogalmazott, ma olyan a hangulat Debrecenben, hogy ha Komássyék bemennek egy étterembe, akkor sem szolgálják ki őket, ha előre fizetnek. Kósa Lajos azzal indokolta, hogy az MSZP, illetve a FIB korábbi székháza előtt tartotta sajtótájékoztatóját, hogy tudomása szerint a párt még mindig ezen a címen van bejegyezve.

forrás: (MTI)

Kósa Lajos Józsefvárosban - videó (TV2 TÉNYEK)

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program