Választási csalás Józsefvárosban

A Hír TV leleplező felvételei: választási csalás Józsefvárosban
Hajléktalanok szavazatait vásárolják fel

2009. november 18.
a a a
Választási csalás gyanújával tett feljelentést egy józsefvárosi hajléktalan a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Azt állítja: két férfi és egy nő az MSZP nevében ezer-ezer forintot kínált az ebédért sorban álló hajléktalanoknak, ha megengedik lefénymásolni a személyi igazolványukat. A hajléktalan szerint azt mondták nekik: az adatgyűjtés célja, hogy megakadályozzák a Fidesz győzelmét a vasárnapi választásokon.

A józsefvárosi Vöröskereszt nappali melegedőjének munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy egy fekete autó állt meg az épület előtt ebédidőben. A hajléktalanoktól személyigazolványt kértek, adataikat lefénymásolták arra hivatkozva, hogy az egyik egészségpénztár részére toboroznak ügyfeleket. Az adatokért állítólag ezer forintot adtak és politikai jó tanácsot. Az egyik nő feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. Elmondása szerint elhangzott: az MSZP-re kell szavazni. A gyógyszertárak működtetésével foglalkozó társasághoz éppen akkor érkezett a hírTV stábja, amikor a kerületi nyomozók. A cégtől azt állítják nem tőlünk származik a kérdőív.

Komássy a hírTV-től értesült?- Döbbenten állok az események előtt, azt hittem, hogy normálisan, tisztességesen, a választók érdekében tudunk kampányolni, Józsefváros jövőjéről tudunk beszélni - mondta el a hírTV-nek Kocsis Máté, a Fidesz polgármester-jelöltje. Az SZDSZ polgármester-jelöltje is értesült az ügyről, ők is választási csalást sejtettek, ezért a kerületi jegyzőhöz fordultak levélben. Takács Gábor szerint nekik nincsen arra szükségük, hogy ilyen fegyverekkel éljenek. A kerületi szocialisták szerdán nem akartak nyilatkozni. Komássy Ákos - elmondása szerint - a Hír Televízió stábjától értesült az ügyről. (hírTV)

(a kapcsolódó videó megtekintéséhez kattintson ide)

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program