Kocsis Máté sajtótájékoztatója

Kocsis Máté sajtótájékoztatója - Durva választási csalás Józsefvárosban

2009. november 19.
a a a
Szavazatvásárlás történt a vasárnapi józsefvárosi polgármester-választás kampányában - hívta fel a figyelmet mai sajtótájékoztatóján Kocsis Máté.
Tekintse meg a sajtótájékoztatóról készült videót!

Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, jelenleg VIII. kerületi alpolgármester sajtótájékoztatóján bemutatta a Hír TV szerdai felvételeit, amely szerint választási csalás gyanújával tett feljelentést egy józsefvárosi hajléktalan a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

A feljelentő azt állítja: két férfi és egy nő az MSZP nevében ezer-ezer forintot kínált az ebédért sorban álló hajléktalanoknak, ha engedik lefénymásolni a személyi igazolványukat. A hajléktalan szerint azt mondták nekik, az adatokra azért van szükség, hogy megakadályozzák a Fidesz győzelmét a vasárnapi választáson - hangzott el Hír TV műsorában.

A tudósítás szerint a józsefvárosi Vöröskereszt nappali melegedőjének munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy egy fekete autó állt meg az épület előtt ebédidőben. A hajléktalanoktól személyi igazolványt kértek, adataikat lefénymásolták arra hivatkozva, hogy az egyik egészségpénztár részére toboroznak ügyfeleket. Az adatokért állítólag ezer forintot adtak és „politikai jó tanácsot”. Az egyik nő feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. A nő arra a kérdésre, elhangzott-e, hogy az MSZP-re kell szavazni, úgy válaszolt: „így van, így van”.

Kocsis sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a csatorna birtokába került dokumentumok, tanúvallomások egy „durva választási csalást” lepleznek le. A riportot kiegészítve hozzátette: a tanúk állítása szerint a felvételen látható fekete autó csomagtartójában helyezték el azt a mobil fénymásoló gépet, amellyel rögzítették az adatokat.

Megjegyezte, annak a cégnek a vezetője is feljelentést tett, amelynek a nevében gyűjtötték az adatokat. Kocsis Máté felszólította az MSZP polgármesterjelöltjét, Komássy Ákost, hogy tisztázza magát az ügyben. Arra a kérdésre, van-e bizonyíték arra, hogy az MSZP áll-e az ügy mögött, Kocsis Máté kifejtette: két rendőrségi feljelentés született az ügyben, ha ezek lezajlanak, majd akkor kiderül.

forrás: fidesz.hu

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program