„A Józsefvárosiaknak teszem eskümet”

2009. november 23.
a a a
Józsefvárosban sok szempontból véget ért egy korszak, a rendszerváltás óta ugyanis a kerületnek soha nem volt még jobboldali polgármestere - jelentette ki Kocsis Máté Budapest VIII. kerületének frissen megválasztott polgármestere.

Hozzátette: „nekünk első sorban óriási felelősség”, míg a kerületben lakóknak pedig „lehetőség” egy biztonságosabb, tisztább, élhetőbb és szerethetőbb Józsefváros megteremtésére.

Kocsis hangsúlyozta, a választás ugyan lezárult, mégsem felejti el, amit a kampány során a választóknak ígért.

„Egy centivel sem vállaltam többet, mint amit a hátralévő szűk esztendőben teljesíteni tudok és fogok” - fűzte hozzá.

Az újonnan megválasztott polgármester úgy vélte, hogy „a polgárok az akaratukkal megkönnyítették a kerületi döntéshozatalt, hiszen megszüntették azt a nehézséget, hogy a testületi kisebbség adja a polgármestert, míg a többség hozza meg a határozatokat”.

Elmondása szerint „az új helyzettel olyan új időszámítás kezdődik Budapest szívében, amely minden józsefvárosinak, függetlenül attól, kire szavazott, örömet, megnyugvást és biztonságot nyújt”.

Kocsis Máté szólt arról is: azt, hogy Józsefváros polgármestere lehet, a kerületiektől kapta, ezért nekik kell bizonyítania, és értük kell dolgoznia. „Elszámolással csak nekik, de nekik tartozom” - fejtette ki a politikus, aki ezért polgármesteri esküjét is nekik kívánja letenni.

A vasárnapi időközi választáson Kocsis Mátéra, a Fidesz és a KDNP jelöltjére a választópolgárok 67 százaléka szavazott, összesen 9.218 választópolgár. Komássy Ákost, az MSZP jelöltjét a szavazók csupán 17 százaléka (2.331 szavazat) biztosította bizalmáról. Takács Gábor SZDSZ-es jelöltre a voksolók több mint 8 százaléka szavazott, ami 1.122 szavazatot jelent. Kispál Gergelyre, az LMP jelöltjére 1.079-en szavaztak, ez valamivel kevesebb mint 8 százalék. A szavazáson a mintegy 59 ezer választópolgár 23,6 százaléka jelent meg.

forrás: fidesz.hu

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program