Két győzelem egy nap alatt

Két fontos győzelem egy nap alatt

2009. november 23.
a a a
Tegnap két komoly jelentőségű választást tartottak, egy időközi országgyűlésit Csornán, és egy időközi polgármester-választást Józsefvárosban - emlékeztetett Szijjártó Péter, hozzátéve: Csornán többen mentek el szavazni, mint az első fordulóban, pedig a szocialisták mindent megtettek azért, hogy érvénytelen legyen a választás. A Fidesz számára ez a választás becsületbeli ügy volt - szögezte le a párt szóvivője -, hiszen nem lehet megengedni, hogy Magyarország egyetlen városa is országgyűlési képviselő nélkül maradjon.

Az MSZP 4,6 százalékot szerzett Csornán, azaz még a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékot sem érte el - mutatott rá a képviselő. Gyopáros Alpár Csornán 79 százalékot ért el, Kocsis Máté pedig a szavazatok 67 százalékát szerezte meg Józsefvárosban.

Az embereknek elege van már a kormányból, elege van a szocialisták tevékenységéből - jelentette ki Szijjártó Péter, aláhúzva: Magyarország változást akar, és a sok helyi változással majd az országos változás is be fog következni.

Józsefvárosban tegnap véget ért egy korszak, hiszen a rendszerváltás óta még nem volt fideszes polgármestere a kerületnek - fogalmazott Kocsis Máté, leszögezve: számára ez egy lehetőség, mert hisz abban, hogy egy élhető, szerethető és biztonságos Józsefvárost hozhat létre.

Megköszönte a lehetőséget a józsefvárosiaknak, amit tőlük kapott, és tudja, nekik tartozik felelősséggel, így az esküt is nekik fogja letenni - mondta Józsefváros újdonsült polgármestere.

Gyopáros Alpár megköszönte a rá szavazó 11.300 választónak a bizalmat. Kijelentette: fontos az eredmény azért is, mert a szocialisták mindent megtettek annak érdekében, hogy érvénytelen legyen a választás. Elmondta azt is, hogy számára nem az ellene induló ellenjelöltek, hanem a közöny a legnagyobb ellenfél. Az a közöny, melyet éppen a szocialisták építettek fel.

Újságírói kérdésekre válaszolva Kocsis Máté elmondta: minden eddig szerződést felül fognak vizsgálni a kerületben. Legsürgetőbb teendője a közbiztonság rendbetétele - szögezte le.

Gyopáros Alpár elmondta: számára a legfontosabb dolog a csornai elkerülő út megépítése, mert a városon keresztül haladó főútvonal hatalmas forgalmat bonyolít, komoly problémákat okozva ezzel a település lakosságának.

Forrás: fidesz.hu

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program