Decembertől parkőrök takarítják a tereket

2009. december 1.
a a a
Reggel 6 és este 6 óra között két-két parkfelügyelő vigyázza a Teleki, a Golgota és a Mátyás tér tisztaságát.

A képviselő-testület november 25-i ülésén Kocsis Máté javaslatára egyhangúlag hozott határozatot arról, hogy a kerület legproblémásabbnak tartott gócpontjain: a Teleki téren, a Golgota téren, és a Mátyás téren két műszakban, 6 és 18 óra között parkőröket alkalmaz a Józsefváros Közbiztonságáért és Köztisztaságáért Szolgáltató Kft. keretein belül.

E terek leginkább neuralgikusabbak közbiztonsági és köztisztasági szempontból. A Golgota téren a közterületen elszórt hulladék, a Teleki téren emellett a köztéri italozók állandósult gyülekezete és a nagyszámú hajléktalan okozza a legtöbb problémát. Önmagában azonban a terek őrzése nem kielégítő, ezért döntött az önkormányzat amellett, hogy olyan parkfelügyelőket alkalmaz e helyeken, akik elsősorban a terek takarítását is vállalni tudják.

A képviselő-testület a mostani döntésében kimondta, hogy december 1-jétől határozatlan időre e parkok őrzésére kötelezettséget vállal. Minden téren 2-2 parkőr fog szolgálatot teljesíteni két műszakban, az őrök munkáját munkafigyelők ellenőrzik. A feladat ellátásához évi 7 millió forint önkormányzati támogatás szükséges.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program