Ezen a héten kézbesítik az ajánlószelvényeket

2010. február 8.
a a a
Az ajánlószelvények február 8. és 12. között érkeznek meg postán a választópolgárokhoz.

A választópolgár úgy ajánlhat jelöltet, hogy az ajánlószelvényre rávezeti családi és utónevét, lakóhelyét, személyi azonosítóját (személyi szám), az ajánlott jelölt nevét, valamint a jelöltet állító párt nevét (közös jelölt esetén valamennyi párt nevét), illetőleg a független jelölés tényét.

Az ajánlószelvények gyűjtése 2010. március 19-ig történhet.

Az ajánlás nem vonható vissza. Egy választópolgár egy jelöltet ajánlhat. Aki ugyanazt a jelöltet többször ajánlotta, vagy aki több jelöltet is ajánlott, annak valamennyi ajánlása érvénytelen.

A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény szerint „az ajánlásért az ajánlónak vagy rá tekintettel másnak előnyt adni vagy ígérni, valamint az ajánlásért előnyt kérni, illetőleg előnyt vagy annak ígéretét elfogadni tilos.”

Tekintettel arra, hogy a Józsefvárosban tavaly novemberben tartott időközi polgármester-választás során a kerületben postaládák sokaságát törték fel ismeretlenek az ajánlószelvények miatt, felhívjuk a választópolgárok figyelmét, amennyiben ilyet tapasztalnak lakóhelyükön, környezetükben, azt mind a Helyi Választási Irodánál, mind a VIII. kerületi Rendőrkapitányságon jelezzék.

Amennyiben február 12-ig nem érkezett meg Önhöz az értesítő és az ajánlószelvény, akkor a névjegyzékből való kihagyás, törlés, vagy a névjegyzékbe való felvétel miatt 2010. február 10-től - február 17-én 16.00 óráig lehet kifogást benyújtani a Helyi Választási Irodánál. Az ajánlószelvény elvesztése, megsemmisülése esetén újat a jegyzőtől lehet igényelni.

Felhívjuk, a tisztelet választópolgárok figyelmét, hogy a Kocsis Máté nevében ajánlószelvényt gyűjtő segítők minden esetben igazolni tudják magukat!

Az ajánlószelvény leadható:
Fidesz iroda, VIII. kerület Baross utca 19.
Nyitva: hétfőtől-péntekig 10-18 óra, szombat 10-14 óra
Vagy
Kocsis Máté kampányiroda, VIII. Baross utca 107.
Nyitva: hétfőtől-péntekig 10-18 óra, szombat 10-14 óra

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program