Kocsis Máté vendége volt Tarlós István

2010. március 3.
a a a
Józsefvárosban folytatódott a Fidesz-KDNP Ellopták Budapestet című, fővárosi képviselőjelölteket bemutató rendezvénysorozata. Tarlós István a kedd esti rendezvényen Kocsis Máté támogatására hívta fel a jelenlévőket.

Ennyi aktivistánk még sohasem volt, ebből is látszik, mennyire akarják az emberek a változást - vezette fel a Fidesz-KDNP VIII . kerületi kampányrendezvényét Kocsis Máté, a Fidesz józsefvárosi képviselő-jelöltje. Az Apáczai Kiadóban telt ház várta a polgármestert és Tarlós Istvánt.

Kocsis Máté az elmúlt három hónapban elvégzett munkájáról számolt be a jelenlévőknek a közbiztonság megerősítése, a köztisztaság javítása érdekében hozott döntésekről, a parkolás önálló üzemeltetéséről. Elmondta, hogy harminc szerződés felmondását kezdeményezte, s az ezekből származó megtakarítás is jelentősen hozzájárult a kerület költségvetési stabilitásának visszaállításához. A kerületi problémák közül kiemelte a tömeges munkanélküliséget és legsürgetőbb feladatok között említette a munkahelyteremést, ez azonban nem valósulhat meg az új kormány támogatása nélkül - mondta. Mindenkit arra buzdított, már az első fordulóban mutassa meg szavazatával, milyen erővel rendelkezik a polgári oldal. Mint képviselőjelölt nyomatékosította: ahogyan a tavalyi VIII. kerületi időközi választásokon, úgy most is olyan reális ígéreteket tesz a Fidesz jelöltjeként, melyek teljesíthetők, számonkérhetők, és amelyek megvalósulásáról vagy megvalósulásuk megkezdéséről három hónapon belül képes lesz beszámolni.

Az eseményen részt vett Esztergályos Cecília színművésznő, aki rövid beszédében annak a kívánságának adott hangot: „Süssön ki végre a nap!”. Véleménye szerint a Fidesz kormányzati szerepkörben már megmutatta, hogy meg tudja teremteni, amit akar.

Tarlós István, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciószövetség vezetője a BKV kormányzati támogatásának első, ötmilliárd forintos részletének elmaradása kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy ismét csak handabandázás folyik. Az ismert forgatókönyv szerint valamit megígérnek a szocialisták, aztán nem teljesítik. Tarlós István felszólalásában az ország és Budapest eladósodásának értelmét firtatta, elrettentő aktuális példaként felhozva a Miniszterelnöki Hivatal és a szocialista főpolgármester-jelölt, Horváth Csaba kezdeményezésére a városháza udvarán felállítatni szándékozott „csend szobrát”, melyre a jelen körülmények között is 40 millió forintot különítettek el: „erre a napokban fog idejönni egy medveszerű ember egy ifjúszocialistát támogatni. Kérdezzék meg tőle: hol a lé!?” - utalt a Komássy Ákos mellett kampányoló Kuncze Gáborra Tarlós.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program