Új bölcsődét épít az önkormányzat

2010. április 7.
a a a
249, 6 millió Ft támogatásban részesítette a Józsefvárosi Önkormányzat új bölcsőde építéséről szóló pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A pozitív döntéssel újabb nyertes EU pályázatot könyvelhet el a kerület.

A támogatásnak köszönhetően új, az uniós normáknak megfelelő, hatvan férőhelyes bölcsőde épülhet fel a Tolnai Lajos u. 19. szám alatt. A tervezett beruházás értéke 317 millió forint, amelyből közel 250 millió forintot az uniós támogatás biztosít, a fennmaradó részt (67 millió forintot) önerőként az önkormányzat vállalta magára.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt KMOP 4.5.2. „bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztése és kapacitásának bővítése” című pályázati kiírásra a Józsefvárosi Önkormányzat megbízásában a Rév8 Zrt. készítette el a pályázati dokumentációt. A pályázat bíráló bizottság március 22-én hozta meg pozitív döntését.

Józsefvárosban jelenleg öt bölcsőde háromszáz férőhellyel biztosítja a kisgyermekek ellátását. A meglévő intézmények 120-130 %-os kihasználtsággal működnek, ez hasonló az országos adathoz, azaz jóval több férőhelyre lenne igény, mint amennyi jelenleg van.

A szerződéskötéstől számítva huszonnégy hónap áll az önkormányzat rendelkezésre, hogy megvalósítsa a pályázatban vállaltakat.

A jelenlegi súlyos munkanélküliség közepette fontos, hogy az új bölcsőde megnyitásával 23 új álláshely is létesül Józsefvárosban.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program