A „három csapás” lehet a megoldás

2010. július 4.
a a a
„Kemény rendőrségre és szigorú büntetésekre van szükség” - hangoztatta Kocsis Máté „Visszafordított folyamat - újra rend lesz” című napirend előtti felszólalásában a „három csapás” törvény kapcsán. Szigorúbban büntetik a visszaesőket és a tanárverőket is az új törvények értelmében, miután Sólyom László köztársasági elnök aláírta a „három csapás” néven ismertté vált törvényt.

Akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetőek a személy elleni erőszakos bűncselekményeket sorozatban elkövető bűnismétlők - a Sólyom László által is aláírt „három csapás” törvény értelmében. A jelentős szigorítás nem csak a visszaeső, súlyos erőszakos bűncselekményt elkövetőket sújtja, hanem a közfeladatot ellátó személyek elleni bűncselekményt elkövetőket is. Az utóbbi években gyakori, tanárokkal szembeni erőszakos cselekedetek miatt a jövőben minimum egy, legfeljebb 10 év szabadságvesztés is kiszabható lesz ha valaki egy, a feladatát ellátó politikussal szemben követ el erőszakos bűncselekményt.

Kocsis Máté, Józsefváros fideszes országgyűlési képviselője, illetve az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke napirend előtti felszólalásában, a „három csapás” törvényről beszélt, amelyben arra utalt, hogy az eddig romló közbiztonság az új törvényeknek köszönhetően javulni fognak: „Ahhoz, hogy Magyarországon rend és biztonság legyen szigorú törvényekre, és azok következetes betartására és betartatására van szükség.” Hozzátette, az elmúlt nyolc év során naponta tapasztalhattuk biztonságérzetünk drasztikus romlását, a szélsőségek megerősödését, aminek véget kell vetni. Figyelmeztetett, hogy rend és rendezettség hiányában lehetetlen egy közösség újjászervezése, szigorú törvényeket kell alkotni és be is kell tartani azokat. Józsefváros polgármestere beszédében elmondta, az új Kormány és az új parlament is kiemelt kérdésként kezeli a közrend és közbiztonság kérdését. Emlékeztetett: a kormány tagjai már a nemzeti konzultáció keretei között is nyomatékot adtak elképzeléseinek, és az ország közbiztonsági állapotait tekintve legkritikusabb régiójában tették meg első intézkedéseiket, így Borsodban már minden településen van rendőr.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program