Józsefváros támogatja az árvízkárosultakat

Közel két millió forinttal támogatja Józsefváros az árvízkárosultakat

2010. június 17.
a a a
Összesen közel kettő millió forintot ajánlott fel Józsefváros Önkormányzata valamint Kocsis Máté a kerület polgármestere az árvízkárosultak javára.

A katasztrófát átélő kicsik a kerületi Káptalanfüredi Gyermeküdülőjében nyaralhatnak a nyár folyamán. A táborban 72 gyermeket illetve turnusonként két-két kísérőt lát vendégül a Balaton partján Józsefváros. Négy turnusban, egy-egy hétig nyaralhatnak az árvízkárosult gyerekek a Balaton partján, amelynek költségeit a VIII. kerületi önkormányzat állja. A Józsefvárosi Önkormányzat ezen kívül vállalja a lakóhely illetve Káptalanfüred közötti menetrendszerinti vasúti utaztatás költségeit is. A négy turnusban lebonyolított üdülés költsége utazással együtt összesen 1.673.600 forint.

A 8-12 éves gyerekek hétfőtől vasárnapig lesznek a táborban, ez alatt naponta négyszer biztosítják az étkezésüket és a józsefvárosi gyermekekkel közös programokban, strandolásban vesznek részt.

A képviselőtestület ezen kívül elfogadta Kocsis Máté indítványát, amelyben 100 ezer forintot ajánlott fel polgármesteri keretéből a Práter Általános Iskolában szervezett 5 napos tábor lebonyolításához. Az önkormányzati fenntartású iskola táborát az intézmény dolgozói szervezték, az épületében adtak szállást az általános és középiskolás korú gyerekeknek, a programokat pedig felajánlásokból rendezték meg.

Korábban az önkormányzat 150 ezer forintot ajánlott fel a Somogy Megyei Gyermektábor részére, ahol szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkező gyerekek üdülését biztosítják. A VIII. kerületben egy magán személy is indított gyűjtést. Ignácz Ibolya kezdeményezéséhez csatlakozott a Civilek a Palotanegyedért Egyesület, a Jézus Szíve templom, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Kocsis Máté a civilek akcióját saját fizetéséből támogatta 50 ezer forinttal. A gyűjtés során ugyanis 2 tonna adomány gyűlt össze Józsefvárosban, azonban a helyszínre szállítást nem tudták megoldani a szükséges útiköltség hiányában - ebben segített a polgármester. Kocsis Máté kijelentette: fontosnak tartja a szolidaritást, hogy mindenki úgy segítsen a bajban lévőkön, ahogy tud, ezért is állt több helyen az árvízkárosultakat segítő akciók mellé, illetve kezdeményezte azokat.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program