Új rendőrautó Józsefvárosban

2010. június 21.
a a a
Jól felszerelt, a kor követelményeinek megfelelő járőrautót, valamint 5 számítógépet kapott a VIII. kerületi rendőrkapitányság Józsefvárostól. A kerület önkormányzata célja, hogy az új eszközök segítségével a kerületi rendőrök hatékonyabban tudjanak dolgozni.

Kocsis Máté, a kerület polgármestere sajtótájékoztató keretében adta át az autót és a számítógépeket. Az átadás során elmondta, fontosnak tartja, hogy minél hatékonyabb legyen a rendőrség munkája a kerületben. A polgármester hangsúlyozta: már tavaly a kampányban megígérte, hogy mindent megtesz a közbiztonság javításáért. A közbiztonságért folytatott küzdelemben a következő lépés, hogy a kapitányság új autókat kap. A most átadott Skoda Octavia, amely 3,9 millió forintba került nem az utolsó autó a sorban. Kocsis Máté elmondta: a jövőben újabb autó is érkezik majd. A július 15-én átadott 5 darab számítógépet egy magán cég ajánlotta fel Józsefváros Önkormányzatának, amelyet a képviselő-testület döntése alapján a kapitányságnak adományoztak. Kocsis Máté elárulta: hamarosan 19 új térfigyelő kamerát is elhelyeznek Józsefvárosban.

Az eszközöket Plank Róbert rendőr ezredes, a VIII. kerületi rendőrkapitányság vezetője vette át. Plank Róbert utalt arra, hogy a túlterhelt kerületi rendőrségnek nagy szüksége van a segítségre, és hálásak azért, hogy az önkormányzat hozzájárul a munkájuk sikeréhez. A sajtótájékoztató keretében tartott gépjármű átadáson részt vett Fülöp Valter rendőr alezredes a Budapest Rendőrfőkapitányának Bűnügyi helyettese is.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program