Józsefvárosban is elindult a 2010/2011-es tanév

2010. szeptember 2.
a a a
Megnyitotta az új tanévet Józsefvárosban Kocsis Máté. A polgármester tanévnyitón köszöntötte az általános iskolába járókat és a közép szintű oktatásban résztvevőket is. Mindkét korosztály felé a legfőbb üzenete az volt: legyenek büszkék arra, hogy tanulnak, hiszen ezen múlik a jövőjük, sőt Józsefváros jövője is. A kerületi központi tanévnyitónak idén a Németh László Általános Iskola adott helyet.

Az idei tanévet hivatalosan a Németh László Általános Iskolában nyitotta megy Kocsis Máté. Józsefváros polgármestere egymás után köszöntötte a diákokat, tanárokat, sőt a szülőket is. A kicsiknek elmondta: tudja, hogy az évnyitó soha nem lesz olyan ünnep, mint a tanévzáró, de ez is egy fontos nap, hiszen tanulni járnak az iskolába, ami segít abban, hogy boldoguljanak az életben. A szülőket így nyugtatta: „Egy szülő mindig a legjobbat akarja gyermekének, higgyék el, Önök jól döntöttek mikor a kerületi intézményt választottak. A Józsefvárosi Önkormányzat folyamatosan segíti és fejleszti a kerület iskoláit, ez így lesz a jövőben is.” A polgármester hangsúlyozta: nagy öröm, hogy sok éves hiányt pótolva a közelmúltban sportpályákat és értékes tárgyeszközöket adhattak át. Az elmúlt időszakban több százmillió forintot költött az önkormányzat a kerületi fenntartású iskolák felújítására. Kiemelte: szem előtt kell tartani, hogy a gyermek idejének nagy részét nem az iskolában tölti, így sorsáért közös felelősséggel tartozunk.

A pedagógusokról szólva Kocsis Máté aláhúzta, becsüljük és tiszteljük őket, amelyre ma már jogszabály kötelez, de ami ennél is fontosabb, „hiába érezzük úgy, néha nap, hogy bosszantó a tanár, öt-tíz év elteltével, mindig ráébredünk, hogy csak hálásak lehetünk nekik.” Hozzátette: szigorú szabályozást lépett életbe, amely a közfeladatot ellátó személyeket, így a pedagógusokat is védi. Ennek értelmében ettől a tanévtől aki bántalmazza tanárát, börtönbüntetést kap.

A mögöttünk hagyott évekre visszatekintve a polgármester annyit említett, hogy sajnos legfelső szinten az oktatási rendszerből csak a rendszer hiányzott. Előre tekintve átláthatóbbá, értékelhetőbbé válik az oktatás, mára új jogszabályok védik a pedagógust, és újra egészséges versenyhelyzetet teremthet az osztályzás lehetősége.

Szeptember 1-jén a Práter Általános Iskolában köszöntötte a kicsiket, majd a Kövessi Erzsébet Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnáziumban is elindította a 2010/2011-es tanévet. Beszédében felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy a tanulással megalapozhatják jövőjüket. Olyan képzést kapnak, olyan szakmát tanulnak, amely tökéletesen megfelel, hogy meg tudjanak állni a lábukon. Felhívta figyelmüket arra az új szabályozásra is, amely szerint 10 igazolatlan óra az iskola jelzi a jegyzőnek a kimaradásokat, 50 igazolatlan hiányzás után pedig a szülők nem készpénzben, hanem természetbeni juttatásban kapják meg a családi pótlék egy részét, az iskoláztatási támogatást.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program