Világtáncfesztivál Józsefvárosban

Józsefváros Világtáncfesztiválnak ad helyet

2010. szeptember 8.
a a a
„Erre gondoltunk, amikor kitaláltuk az Európa Belvárosa Programot” - jelentette ki Kocsis Máté a Világtáncfesztivált megnyitó sajtótájékoztatón. A Józsefváros polgármestere üdvözölte az eseményt, amelyet a Casa de la Musicaban illetve a XII. kerületi Sportmax Hegyvidékben rendeznek. 16 országból közel 600 versenyző látogat Budapestre, ahol mindkét kerületben 5 napig a táncé a főszerep.

A Világtáncfesztivál szerves része az Európa Belvárosa Programnak, amely célja a kulturális-gazdaságfejlesztés. Kocsis Máté elmondta, a Palotanegyed Fesztivál után egy újabb esemény indul a kerületben, amely Józsefvárosra irányítja a figyelmet. Elmondta, a kulturális csomaggal olyan dolgot akartak megcsinálni a „kicsiben” ami Budapest életéből kimaradt az elmúlt 20 évben. Ezt a törekvést támogatja a Casa de la Musica is. A Világtáncfesztivál ugyanis öregbíti a szervező kerületek hírnevét is, és bemutatja Józsefváros eldugott kincseit.

Az öt napos rendezvény Józsefvárosból indul és a XII. kerületi Sportmax Hegyvidékben zárul. A közösen megrendezett eseményről a fesztivál igazgatója, Zsarnóczky Martin úgy nyilatkozott: „Egy másfél éve megszületett álom vált valóra!” Hozzátette, a többi szervezővel, Zsámboki Marcellel, a fesztivál szakmai igazgatójával, Csisztu Zsuzsával a rendezvény háziasszonyával és Magyar Divat és Táncsport Szövetséggel együtt szeretné, ha a nemzetközi táncéletben Magyarország is elfoglalhatná méltó helyét. A szervezők nem titkolt célja, hogy a nézők szerelembe essenek a tánccal és persze, hogy felhívják a figyelmet Budapestre, a VIII. illetve a XII. kerületre.

Ez a cél egybe esik az Európa Belvárosa program céljaival is. „Kulturális-gazdaságfejlesztés, ezt akartuk megvalósítani, amikor kitaláltuk az Európa Belvárosa Programot. Ez a múlt heti Palotanegyed fesztivál után itt ismét teljesül” - mondta Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.

Zsámboki Marcell elmondta, 5 évre szerezték meg a verseny megrendezésének jogát az International Dance Organisation-től. Így akár azt is mondhatjuk, a hétvégén induló rendezvény 5 évig tart.

A versenyt támogató és közvetítő sport csatornát Csisztu Zsuzsa képviseli az eseményen. Hangsúlyozta, sportcsatornaként a női nézőkhöz is szeretnének szólni, erre pedig nincs is jobb lehetőség, mint egy izgalmasnak ígérkező táncverseny. A helyszínre látogatók ráadásul első számú szemtanúi lehetnek annak, hogy a hazai táncélet neves képviselője Medveczky Ilona megtalálja e méltó utódját a közel 600 versenyző között.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program