Az Év rendvédelmi dolgozója díj

2010. szeptember 21.
a a a
Idén is két, kiemelkedően teljesítő rendvédelmi dolgozó vehetett át kitüntetést. Szilágyi Zoltán rendőr törzszászlós és Kurilla János tűzoltó főtörzszászlós kapta az „év Józsefváros rendvédelmi munkatársa” kitüntetést. Az eseményen Kocsis Máté a kerület polgármestere és Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: mind az önkormányzat, mind a kormány mindent megtesz, hogy jobb körülményeket és nagyobb megbecsülést biztosítsanak a rendvédelmi szerveknek.

Magas rangú vezetők jelentek meg Józsefvárosban az év rendvédelmi dolgozója díj átadásán. Az ünnepségen részt vett Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkár, Tóth Tamás rendőrezredes, Budapest rendőrfőkapitánya, Dobson Tibor tűzoltóezredes, mentési parancsnokhelyettes, Plánk Róbert rendőrezredes, a Józsefvárosi kapitányságvezetője, Tóth László tűzoltó főhadnagy, a Józsefvárosi Tűzőrség parancsnoka és Berecz György tűzoltó főhadnagy, a Belvárosi Tűzőrség parancsnoka.

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, örömmel tölti el, hogy a kitüntetések átadásán megjelent a Belügyminisztérium államtitkára, Kontrát Károly és Budapest Rendőrfőkapitánya is, hiszen ez elismerés a kerületben szolgálatot teljesítő rendőröknek. Ez az igazi elismerés a „hétköznapi hősöknek”, amikor a felső vezetők is elismerik - mondta a polgármester. Hozzátette: egyelőre még sok pénz hiányzik a rendszerből, de ha szerényen is, szeretnék megköszönni a rendvédelmi dolgozók munkáját - igaz, az a háttér, amit biztosítanak felbecsülhetetlen. A polgármester beszéde végén kiemelte: nem kér mást a kerületben szolgáló rendvédelmi dolgozóktól, mint amit eddig csináltak, hogy továbbra is úgy szolgálják a kerületet, ahogy az elmúlt egy évben tették. Elmondta, talpra kell állítani a szervezetet, nem csak anyagi, de erkölcsi síkon is, számíthatnak az önkormányzat megbecsülésére, hiszen mi is számíthatunk a rendőrségre és a tűzoltóságra.

A díjakat Kardos-Erdődi Zsolt, a Városüzemeltetési, Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottság elnöke adta át a két kitüntetettnek: Szilágyi Zoltán rendőr törzszászlósnak és Kurilla János tűzoltó főtörzszászlósnak.

„A Nemzeti Együttműködés Kormánya kiemelt területként tekint a közrend és a biztonság kialakítására és ehhez minden a szükséges feltételt meg is teremt.” - mondta el köszöntő beszédében Kontrát Károly.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program