Akadálymentesített zebra a kerületben

Akadálymentesített gyalogátkelő a kerületben

2010. szeptember 22.
a a a
Új, akadálymentesített gyalogátkelőt adott át Kocsis Máté Akadálymentessé vált a gyalogos közlekedés az Üllői út és a József körút kereszteződésében. A Futureal Csoport több éves egyeztetés után készítette el az új zebrát, amelyet Kocsis Mátéval, Józsefváros polgármesterével avattak fel.

Újabb gyalogátkelővel bővült Józsefváros. Több éves egyeztetés után készült el az Üllői út - Nagykörút csomópontjának akadálymentesítése. A kereszteződés Budapest egyik legnagyobb csomópontja, ahol az átszállások miatt jelentős a gyalogosforgalom, amely a Corvin Sétány elkészülte után még nagyobb lesz. Ezt a megnövekedett gyalogosforgalmat is hivatott könnyebbé tenni az akadálymentesítés.

„Fontos az itt élők és a kerületbe látogatók kényelme, ezért nagyon örülök, hogy egy újabb gyalogátkelőhelyet adhatunk át Józsefvárosban. Az akadálymentesítés azért is lényeges, mert sok idős ember él a VIII. kerületben és nekik nehézséget okoz lemenni egy aluljáróba.”- emelte ki dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere.

A beruházás értéke közel 60 millió forint. A felszíni gyalogos átkelőhelyek kialakítása magántőkéből biztosítja annak a fővárosi programnak az első elemét, amely szerint a nagy csomópontokat akadálymentesíteni kell a fővárosban.

„Szándékunkban áll a József körúti aluljáró felújítása is, amely jelenleg egyeztetési folyamatban van.” - mondta Futó Gábor, a Futureal Csoport vezérigazgatója.

Hamarosan az önkormányzat további zebrákat ad át. A kerületben 3 helyen épülnek gyalogátkelő helyek: a Magdolna utca - Karácsony S. utca, az Illés utca - Práter utca és a Köztársaság tér - Kun utca kereszteződésében.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program