Megszépültek a józsefvárosi iskolák

2010. szeptember 22.
a a a
Nem csak szebb a homlokzatuk és színesebb az épület kívül-belül, de korszerűbb fűtést, hőszigetelést és új nyílászárókat is kapott négy józsefvárosi oktatási intézmény. A felújított három iskolát és egy óvodát már a gyerekek is hivatalosan birtokba vehették.

Európai uniós támogatásból, a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében négy önkormányzati intézmény energetikai célú megújítása valósult meg. A beruházások után nem csak a látvány kellemesebb, hanem a korszerűsítéseknek köszönhetően a rezsi költségek is alacsonyabbak lesznek az intézményekben.

Az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona új helyre költözött. A Kis stáció utcában jól felszerelt helyen, egy felújított, kényelmes épületben tölthetik a fiatalok mindennapjaikat. Az önkormányzat közel 15 millió forintból újította fel az intézmény új épületét.

Új, hőszigetelt homlokzatot, nyílászárókat is kapott a Tolnai utcában található Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Központ és Általános Iskola. A felújítás során elkészült a tető hő-és vízszigetelése illetve a padlásfödém hőszigetelése is.

A Losonci Téri Általános Iskolában a homlokzati hőszigetelések, a nyílászárók cseréje, lapos tető hő- és vízszigetelése valamint a pincefödém hőszigetelése mellett a fűtést is korszerűsítették, így az épület kívül belül megújult.

Az intézményeket átadó Kocsis Máté elmondta, fontos lépés ez, hiszen a korszerűsítéssel többet lehet megtakarítani a rezsi költségen. A gyerekekhez szólva hangsúlyozta: reméli, hogy a megszépült iskolákban tanulni is szívesebben fognak a gyerekek, hiszen ez a legfontosabb.

Az intézményekben mindenhol műsorral várták a polgármestert. A gyerekek énekeltek, táncoltak. A Katica óvodában ráadásul a nagycsoportos Sári Alíz egy verset is mondott, amit óvónője erre az alkalomra írt. A Katica óvodában is kemény munka folyt a nyár folyamán, hiszen a KEOP pályázat keretében új nyílászárókat helyeztek el, homlokzati hőszigetelést kapott az épület, a tető hő- és vízszigetelését cserélték, és a padlásfödém hőszigetelése is megújult.

A mintegy 600 millió forintos beruházás keretében megújul a Deák Diák iskola is, amely új, korszerű nyílászárókat kap. Hamarosan ennek az intézménynek az átadása is megtörténik.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program