Megnyitotta kapuit a Kalandpark

2010. szeptember 22.
a a a
Közel 3 hektáron, 50 pályaelem, kicsiknek és nagyoknak. Mindez csak az első ütem az Orczy parkban megépített Kalandparkban. A megnyitón Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere olimpiai bajnokokkal próbálta ki a pályákat. A gyermekek pályáján pedig a Vajda Péter Általános Iskola diákjai másztak végig. Egyelőre a három ütem első részét vehetik birtokba a látogatók, a következő kettő már akár jövő év végéig elkészülhet.

Rekordidő alatt készült el a Kalandpark a Józsefvárosban. Az erdei futópálya nyomvonalán 3 hektáron terül el a park, amelyen közel 50 pályaelem épült. Az átadón Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere elmondta, örül, hogy ilyen gyorsan elkészült a pálya első üteme. Hozzátette, bár a tervek szerint 2012 végéig készülne el az egész pálya, szeretné, ha 2011. december 31-ig át lehetne adni. Az önkormányzat 5,5 millió forinttal támogatta a Kalandpark megépítését.

Az ügyességi pályákat a szalag átvágása után Kocsis Máté próbálta ki először. Majd őt követte Fábián László az Orczy park igazgatója, olimpiai bajnok öttusázó, Kökény Beatrix olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó és Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó.

Hamarosan tehát folytatódik az építkezés és a második és a harmadik ütemben további 150-200 elemmel lesz izgalmasabb az új akadálypálya.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program