Több rendőrt ígért a belügyminiszter

Több rendőrt ígért Józsefvárosnak a belügyminiszter

2010. szeptember 25.
a a a
Józsefvárosba, azon belül is a bűnügyileg legfertőzöttebb környékre, a Teleki térre látogatott Pintér Sándor. A belügyminisztert vendégül látó Kocsis Máté megmutatta, melyek a Józsefvárosnak legtöbb gondot okozó részek. A séta során tapasztaltakról és a megoldásról szóló tervekről sajtótájékoztatón számoltak be a politikusok.

A Teleki téren tett látogatása után Pintér Sándor ígéretet tett: több rendőrt küldenek a VIII. kerületbe. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere pedig kijelentette: minden erővel azon leszenk, hogy megtisztítsák a bűnözéssel leginkább fertőzött területeket is.

A VIII. kerületbe látogató Pintér Sándor és Kocsis Mátéval, a kerület polgármesterével közösen sétált végig a Teleki téren és környékén, hogy megismerkedjen a közbiztonsági helyzettel. A bejárás végén a miniszter megtekintette a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt mozgó közbiztonsági pontként üzemelő rendőrségi járművet is. A mikrobusz kialakításához az önkormányzat 3 millió forinttal járult hozzá.

A bejárást követő sajtótájékoztatón Kocsis Máté és Pintér Sándor közösen számoltak be a kerület közbiztonsági helyzetéről és arról, hogy szeretnék megoldani ezt a problémát.

Kocsis Máté elmondta, a kerület bűnügyileg legfertőzöttebb területe a Teleki tér és a környéke. Hangsúlyozta: a közbiztonság javítása érdekében 2011-ben magántőke bevonásával felújítják a piacot, erősítik a rendőrség közterületi jelenlétét, és további 30 térfigyelő kamerát helyeznek ki, ezzel 100 százalékban lefedett lesz a kerület.

A hajléktalanokat érintő problémák kapcsán elmondta: a kerület az elmúlt 15 évben túlvállalta magát a hajléktalan problémák kezelésében, így a kerületben lévő hétezer hajléktalan helyzetének megoldása egyre nagyobb terhet ró az önkormányzatra. Kocsis Máté hozzátette: addig, amíg a közbiztonság és a hajléktalanok kérdése nem rendeződik, a tér rehabilitációja is felesleges próbálkozás lesz.

Pintér Sándor a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Józsefváros a BRFK-tól nagyobb létszámú segítséget kap felszámolják azokat a gócpontokat, amelyek a fővárosban, elsőként a Józsefvárosban történt térfigyelő kamerarendszer kiépítését követően áthelyeződtek. Hozzátette: kevés a tüneti kezelés, meg kell keresni a probléma gyökerét, hogy például miért kerültek ide a hajléktalanok, milyen problémát okoznak. Emlékeztetett, a kérdéshez már jogi úton is hozzányúltak, így egy törvényjavaslat szerint az önkormányzatoknak a közterületek célját meg kell majd határozniuk. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a tereket, parkokat és az aluljárókat sokan lakhatásra és wc-ként használják.

Hírkép galéria

Az oldalon megjelenő hírekhez tartozó képek gyűjteménye.

Program