Search
Calendar

2022-02-21

Napirend előtti felszólalás – Előre menjünk, ne hátra!

← Vissza

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak!

Képzeljék el, hogy „Itt a Feri” néven rendezvénysorozatot indított Gyurcsány Ferenc. Erősen szimbolikus, hogy a 2022-es kampány megint arról szól, hogy itt a Feri. Kicsit olyan ez, mint az aluljárós, piacos játék, „Itt a Feri! Hol a Feri?” De ha kevésbé jókedvűen nézünk erre a dologra, azért az nagyon sokat elárul ám önökről, hogy ezt az „itt a Feri”-t önök, kommunisták és fasiszták, nagy egyetértésben megpróbálják visszasegíteni a hatalomba, ugyanis maradjunk ennél a piacozós játéknál, teljesen mindegy, hogy melyik pártot forgatják fel, vagy melyik pártra mutatnak rá, mindegyik alatt Feri van, mindegyik pohár alatt Feri van, ha úgy tetszik.
 

Azért emlékszünk arra 2002-2010 között, hogy milyen volt, amikor itt volt a Feri, milyen az, amikor itt a Feri. Talán önöket sem ártana arra emlékeztetnünk, hogy amikor itt a Feri, az nem jelent mást  ezt a programot már ismerjük, ezt a programot már tesztelték a magyarok, és erről a programról már ítéletet mondtak , azt jelentette, amikor itt volt a Feri, hogy elvették a 13. havi nyugdíjat 2,4 millió nyugdíjastól, elvették a 13. havi bért a közigazgatásban dolgozóktól, a tanároktól, elvették a létező összes otthonteremtési támogatást, a családtámogatásokat szűkítették, megemelték a gáz árát, megemelték az áram árát, adót emeltek, és amikor válság volt, azt az ősbűnt követték el, hogy nem adtak az embereknek, hanem elvettek tőlük. Elvettek tőlük mindent, amit lehetett, elvettek tőlük minden olyan támogatást, amiből boldogulni lehetett volna, és mindennek tetejébe még eladósították az országot, és ezermilliárddal az önkormányzatokat is, eladósították a családokat is és kifosztották az országot. Ez az, amikor itt van a Feri.


Maguk azzal ámítják itt egymást, hogy ez a nagy összefogás, amit önök képviselnek, majd jót tesz a magyaroknak. Önök semmi mást nem tettek, kizárólag Gyurcsány Ferenccel fogtak össze „Itt a Feri! Hol a Feri?”, miközben a valódi összefogás, kedves kommunisták és fasiszták, az nem más, mint a 4,7 millió magyar munkavállaló, a 7,1 százalékos gazdasági növekedés. Ez a kormány volt az, amelyik visszaadta a 13. havi nyugdíjat, nem beszélve a számos ágazati béremelésről, a fegyverpénzről, és amit maguk még el sem tudtak volna képzelni – ne kiabáljanak a fasiszták és a kommunisták, - az az, hogy Magyarországon a gyermeket nevelő családok egyévnyi személyi jövedelemadót visszakapnak. Ez az, amit kommunista és fasiszta nem csinál. Szintén ehhez a kormányhoz kötődik az is, hogy a fiataloknak, a 25 év alattiaknak személyi jövedelemadót nem kell fizetniük.


Azt kell mondjam önöknek, hogy ez az „itt a Feri” program méltó módon szimbolizálja mindazt, amit önök most tesznek. Hiába trükköznek, hiába próbálják a magyarokat becsapni, hiába indítanak bábokat különböző pozíciókban, a politika ökölszabálya, hogy akinek a legnagyobb frakciója lesz, nem önök lesznek, nem a szocialisták lesznek, hanem Gyurcsány Ferenc lesz.


Akinek a legnagyobb pártja van, aki a legtehetségesebb a politikában, azok sem önök, hanem Gyurcsány Ferenc, ő fogja megmondani a következő kormány ne adj’ isten, ha önök kerülnek kormányra politikai irányát.


Éppen ezért a magyaroknak nagyon egyszerű helyzete van április 3-án: el kell dönteniük, hogy a mostani, Orbán Viktor vezette kormány családokat támogató, Magyarország határait megvédő, adókat csökkentő, rezsit csökkentő, az emberek mindennapjait segítő, pénzügyi intézkedésekkel segítő kormány mellett előrefelé mennek, vagy hátrafelé mennek önökkel, Gyurcsány Ferenccel, „Itt a Feri!”-vel, aki annyira itt van, hogy bár most ugyan nem jött be… Fasiszta nem kiabál… Most aközött kell a magyaroknak választani, hogy előre mennek vagy hátra. Mi előre fogunk menni, és a magyarok többsége is.


Jó mulatást, uraim!

 

← Vissza