Search
Calendar

2023-11-18

Beszéd a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség XXX. kongresszusán

← Vissza

Gábor utalt rá, de nem fejtette ki teljesen, ugye, technikai információt kell önöknek megosztanom most. Hátul, a szavazóládák mellett helyeztük el azokat az adománygyűjtő ládikákat, amelyekbe a főpolgármester úr tevékenységéért végletekig rajongó polgártársaink elhelyezhetik a gondosan összekuporgatott angol fontjaikat, dollárjaikat és euróikat. Egy a fontos, hogy mikroadománynak tűnjön, tehát kizárólag kötegelt, frissen nyomtatott és sorszámozott bankókat helyezzenek, vagy legyenek kedvesek leadni! Ha Soros Dagobert bácsi a szívét, lelkét, pénzét kiteszi a baloldalért, akkor önöknek is legyen ez a feladata. 

Tisztelt Küldöttek! 

A felszólalásom érdemi részére rátérve az első szó a gratulációé, mert az előző kongresszus óta lezajlott egy országgyűlési választás, melyen az ellenfeleinket, Gyurcsány pártjának összes tagozatát egyben, élükön egy megszállott politikai természetgyógyásszal úgy elvertük, mint jég a határt. Gratulálok mindenkinek a szép eredményhez! 

Gratulálok mindenkinek a szép eredményhez, ugyanakkor a munkára rátérve, az írásbeli beszámolómat szeretném szóban kiegészíteni. Megtettem írásban, de szóban szeretném kiegészíteni, mert vannak dolgok, amelyeket nem mertem leírni, csak inkább így szűk körben, zárt körben osztanám meg önökkel. 

Mit csinál az ellenfelünk? Ugye, a parlamenti frakció munkájáról való beszámoló megköveteli az erre adott választ is. Tisztelettel tájékoztatom önöket, hogy az árnyékkormány kezdeményezésére megalakult az Országgyűlésben a Mesterséges Intelligencia Munkacsoport. Nyilván veleszületett híján alakult ez meg. Kinek mit intézett a kormánya, ugye.

De ugye, vegyük ezt komolyan, fontos dolog ez, mert a momentumos politikusok felszólalásait már egy ilyen program írja. És talán jobb is így mindenkinek. 

De ha már őket említettem: azt találták mondani nemrég, hogy a Dohány utcai zsinagógában ezentúl szentmiséket is tartanak, illetve a napelemes atomerőművek atyamestere, Fekete-Győr úr kiszámolta, hogy a 2032-es olimpia 2030-ban lesz. Azok is ők voltak, akik idén hetekig birkóztak egy építési kerítéssel – nagy segítség volt ez minden magyar családnak. 

Tudniuk kell azt is, hogy a Párbeszéd nevű párt nagyon nehéz időket él. Az amerikai baloldal el van most foglalva a háborúval, nem tudnak velük elég időt tölteni, ráadásul a szavazóik száma is, még a saját felméréseik alapján is elérte a nullát, úgyhogy most itthon új gazdatestet keresnek a választásokra. Jelenleg zöldnek hívják magukat. A főpolgármesterük annyi méhlegelőt hozott létre, hogy saját márkás mézzel is előrukkolhatna. De van egy kis zavar, mert a többiek viszont nem a fákat szeretik, hanem az antifákat. 

Na de, vajon mi újság a baloldal csődörpártjával? Ugye, a DK-val – a többiek talán nem is érdekesek. Gyurcsány Ferenc emberei folytatták a főváros kirámolását, megbüfiztették a baloldali kispártokat, mindent megtettek Brüsszelben a hazájuk ellen, majd – nem vicc – valahogy kiszámolták, hogy a Gyurcsány-házaspár családi vállalkozásaként működő párt 2026-ban 55 százalékot fog kapni. Talán arra gondolhattak, hogy a külföldről kapott pénzből. 

Tisztelt Kongresszus! 

Tettek ezek azonban olyat is, ami nem vicces, hanem veszélyes. 

Igen, ők megcsinálták azt, amit 1990 óta senki: külföldi milliárdosok pénzéből akartak itthon kormányra kerülni. Tagadták, amíg lehetett, aztán csak kiderültek a dollármilliók, a nemlétező ládikák, az okirathamisítások, a trükkök és a zűrös utalások. Megjegyzem: ha a baloldal új gyakorlatát vennénk figyelembe, akkor a szavazóhelyiségeket célszerűbb lenne egyenesen bankfiókokban, pénzváltóknál, vagy ATM-ek mellett kialakítanunk.

De visszatérve az ügy komolyságára! Egy dolgot máig nem tudunk: mit ígértek a dollárokért cserébe. Egy dolgot azonban biztosan tudunk, mert látjuk: a magyar érdekeket rendre figyelmen kívül hagyják, a külföldi megrendeléseket rendre teljesítik a belpolitikában. Na ők tényleg úgy táncolnak, ahogy azt Soros és a brüsszeli elit elvárja, ahogy ők fütyülnek! Mi viszont nem fogunk! Sőt, meg fogjuk védeni hazánk szuverenitását, fel fogunk lépni minden külföldi befolyásszerzési kísérlettel szemben, ezért a vonatkozó törvényeket is módosítani fogjuk. Alaptörvényi garanciát kap Magyarország szuverenitásának védelme. A választáson induló valamennyi szervezetre ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd. Nem lesz módja a baloldalnak választási trükközésre, és három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatja majd a Büntető Törvénykönyv, ha valaki külföldről fogad el pénzt a kampányához. A tét ugyanis Magyarország szuverenitása, ami nem vicc, és nem játék. 

Tisztelt Kongresszus! 

A frakció vezetőjeként és két gyermek apjaként is azt tekintem kötelességemnek, hogy erősebb, védettebb, és jobb országot hagyjunk magunk után, mint amilyet kaptunk. Ezért dolgozunk a parlamentben, mert ezt kell tenni. És ha közülünk mindenki úgy ahogy tösz, ahogy tönni köll, akkor minden úgy lösz, ahogy lönni köll! 

Köszönöm a megtisztelő figyelmüket!

← Vissza