Search
Calendar

2020-07-14

A koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről

← Vissza

Tisztelt Képviselőtársaim!

Hadd húzzam alá, amit Hollik képviselőtársam mondott, hogy Dobrev Klára az imént azt mondta a parlamentben, hogy beszéljük meg és vitatkozzunk. Bejött a hordájával, majd a felszólalása után kiment.

Így nagyon nehéz valamiről beszélgetni és megvitatni. Bízom abban egyébként, hogy eljut hozzá, amit mondunk. Mielőtt azt gondolta volna, hogy a feledés homályába merül mindaz, hogy ő itt járt, és született arra válasz, vagy akár a feledés homályába merült volna mindaz, amit ők a férjével tettek, azért néhány gondolatot engedjenek meg bevezetésként.

Bár csak két percem van, röviden szeretném megköszönni mindkét képviselő asszonynak, hogy megidézték ide az ötvenes évek szűk levegőjét, Cseh Tamás szavaival szólva. Egyébként ezt a levegőt a felmenők tették szűkké. Szeretném megköszönni nekik azt is, hogy emlékeztettek bennünket arra, hogy a kommunizmus nem vész el, csak átalakul, ahogy a kommunista sem, egy dolog azonban nem változott. A moszkovitákból brüsszeliták lettek, de egy dolog nem változott: a nemzet töretlen gyűlölete, párhuzamosan a nemzetköziség iránti töretlen elkötelezettséggel.

Ami azonban még inkább felháborító volt, azt kénytelen vagyok Dobrev Klárára visszakanyarodva hangsúlyozni: meglepő és nagyon-nagyon furcsa, hogy éppen az beszél korrupcióról, akár személyeskedő hangnemről, aki a legdurvább személyeskedő hangnemben kezdte a felszólalását a miniszterelnökkel szemben, és éppen az beszél korrupcióról, akinek a férjén és akinek a családján keresztül például a kormányzásuk idején a magyar emberek számára az áramszolgáltatás díját megduplázták, de a saját cégük számára pedig olcsóbban adták az áramot, vagy akár a Hollik képviselőtársam által említett balatoni villák privatizálására is gondolhatnánk.

Különösen aggályos ez annak árnyékában, hogy ugyanez a nő szóvá teszi, hogy a magyar emberek alig tudnak járni a Balatonra nyaralni, ami egyébként nem feltétlenül találkozik a valósággal, de az arcátlanságáról sokat elárul.

Még egy gondolatot engedjenek meg a keleti nyitásról! Ha jól emlékszem, Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára kutyája nyalogatta Putyin kezét nemrégiben.

← Vissza