Search
Calendar

2020-10-12

Napirend előtti felszólalás

← Vissza

Tisztelt Képviselőtársak!

Roppant kínos, ami ma itt történt az elmúlt egy órában.

Roppant kínos, hogy a baloldali pártok hallgatnak a tegnap történekről, mintha semmi nem lett volna, a Jobbik pedig, követve az elnökük tegnap megkezdett hagyományait, csak a vagdalkozás és a vereség méltóság nélküli viselésének adták tanúbizonyságát.

Felhívom a figyelmüket, hogy ma itt a parlamentben az önök részéről egyetlenegyszer sem hangzott el az a mondat, hogy gratulálnak Koncz Zsófiának. Ebből egyébként nyilvánvalóan az is következik, hogy önök a vereséget nemcsak, hogy viselni nem tudják, de a saját maguk problémáival sem tudnak szembenézni.

A magunk részéről annyit szeretnék hozzátenni, miután az én frakcióm tagja lesz Koncz Zsófia, hogy gratulálok a nagyszerű győzelméhez, és szeretettel várja őt a Fidesz-frakció itt, néhai édesapja helyén; és bízunk benne, hogy azt a munkát, amit az édesapja megkezdett a térségben, azzal a lelkesedéssel tudja folytatni, és a választók neki ehhez most bizalmat adtak.

Ami az eredményeket illeti, önök nem mintha meglepő lenne már megint nem mondanak igazat. Ez a körzet soha nem volt kormánypárti, ez a pártszövetség pedig ebben a körzetben, már az új körzetben is nem egy, nem kettő választás volt soha nem kapott még 50 százalék fölötti eredményt. A Fidesz és a KDNP soha nem kapott még 50 százalék fölötti eredményt, kár ezt elvitatni. Sokat elárul egyébként az önök összefogásáról, hogy önök viszont kevesebb szavazatot kaptak százalékosan is meg nominálisan is, mint amennyit korábban. Úgyhogy ezen, hála istennek, nem nekünk kell elgondolkodnunk.

De ami az ügy érdemét érinti: tegnap a választók mégiscsak ítéletet mondtak. Megkóstolták a Soros-kolbászt, és nem ízlett nekik, és az az igazság, hogy semmiből sem kérnek, ami Gyurcsány Ferenc nevéhez köthető. Önök megbuktak úgy, ahogy vannak. Megbuktak karácsonyostul, Márki-Zay Péter-estül, Gyurcsány Ferenc-estül, kunhalmistul, mindenestül.

Ráadásul az a felelősség itt marad, és elsősorban a baloldali pártoknál, hogy önök egy olyan embert akartak beküldeni a parlamentbe, aki azon túl, hogy a zsidó honfitársakat vérig sértegette, de miközben munkahelyteremtésről, bérfejlesztésről beszélt, addig egyszerű varrónőket, bérből és fizetésből élőket nem fizetett ki.

Szeretném az ő negatív értelmű méltatásánál elmondani, meglepő módon némileg ellentmondva Dömötör Csaba államtitkár úrnak, aki azt mondta, hogy elhallgatták ezeket az ügyeket, rosszabb a helyzet szerintem: mentegették.

Ennek a kampánynak azért sajnálom, hogy vége van, mert volt némi sportértéke annak, hogy Horn Gábortól Bolgár Györgyig mindenki azon dolgozott, hogy hogyan lehet egy nettó nácit tisztára mosdatni.

Néhány idézetet engedjenek meg! Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy „nem érdekel, mit mondott tegnap, mit tett, azt mondom, hogy ebben a küzdelemben küzdjünk együtt”. Ő erőnek gondolja ezt a fajta sokszínűséget. Kíváncsi vagyok, hogy a saját választóival, hogy számol el ezzel. Ízlelgessék csak nyugodtan ezeket a mondatokat! Vagy Karácsony Gergely, aki az egymásra hangolódásról és a jobbikos barátairól beszélt, gondolom, annak a Judapestnek a főpolgármestere, amelyet Bíró László vérig sértett a szavaival.

Azt is szeretném önöknek mondani, hogy nekem nagy kedvencem volt Kunhalmi képviselőtársam mondata, hogy „a köztársaságpárti erők, mi ott vagyunk a Fidesz mögött”. És a választók úgy döntöttek, hogy egy jó ideig még ott is tetszenek maradni.

És ha már itt tartunk, beszéljünk arról az alakról, arról a leggyávább alakról, aki ma el sem mert ide jönni, az önök elnökéről, Jakab Péterről, aki tegnap este egészen hajmeresztő módon nyilatkozott egy választás után. És engedjenek meg egy olyan gondolatot, hogy az egy dolog, hogy a DK-sok összefognak egy olyan párttal, amelyiknek az egyik tagja által elmondottak miatt korábban még utcára vonultak hozzáteszem, hogy Gyöngyösi Márton zsidólistázása a kanyarban nem volt Bíró László szavaihoz képest , de hogy önök, jobbikosok összeálljanak azzal a párttal, amelyik ellen gyakorlatilag összeszerveződtek, és most már névleg is összeálljanak vele, nem csak a parlamenti együtt szavazásokban, az talán már meghaladja a jó ízlés határait. És, tudják, Vona Gábor elvette a Jobbik lelkét, de Jakab Péter el is adta; pénzre is váltotta, eladta annak az embernek, akivel szemben az önök politikai közössége létrejött.

És igen, lehet, Szilágyi úr, a múltat felhánytorgatni, de talán gondolkodjon el ezen, hogy miért fordul el annyi jobbikos szavazó önöktől, miért lettek 20 százalékos pártból 6 százalékos párt.

De hadd idézzek önöknek valamit! „Október 11-én jön a viszonválasz, lesz ott csillaghullás, azon a napon ítéletet fognak mondani az emberek önök felett! És énnekem egy kis öröm, hogy az ország legszegényebb megyéje, Borsod fog ítélkezni. Azon a napon mi, borsodiak fogjuk elindítani a lavinát, és egyszer és mindenkorra maga alá fogja temetni ezt az elmebajt.” Nem, nem Jakab Péterről mondták, ezt ő mondta.

Szégyelljék magukat a Gyurcsány Ferenccel való összeállásért, a tisztességtelenségükért és mindazért, amit a borsodi emberekkel a hamis kampányukban tettek!

← Vissza