Search
Calendar

2020-12-14

Azonnali kérdés - Ki a legény a gáton?

← Vissza

Tisztelt Elnök úr!

Kár, hogy Szabó képviselő asszony kiment, mert csupa-csupa olyan ügyről lesz szó, ami a pártbeli szövetségeseit érinti, ugyanis nincs megállás a lejtőn: a kispesti kokainbotrány, az áramlopás vagy a Karácsony-féle buszmutyi után itt van a cigicsempészet. Legény Zsoltot, aki az MSZP etikai bizottságát vezeti mi mást vezethetne egyébként?, csütörtökön kapcsolták le a magyar-ukrán határon, tele volt az autója csomagtartója cigarettával, amiről azt mondta, hogy ő nem tudott róla, csak úgy ott volt. A határőröknek ráadásul azt mondta, azt hazudta, hogy a beregszászi konzulátus munkatársa tette ezt azért, hogy megússza a vámvizsgálatot.

Simon Gábor és a Bissau-Guinea-i útlevelek óta tudjuk, hogy a baloldaliak sajátos viszonyt ápolnak az útlevelekkel, de jó hír, hogy Lackner Csabától eltérően Legény Zsoltot legalább felismerték. Amikor 2014-ben Legény Zsolt elmondta a „Hol a dohány?” című parlamenti felszólalását, akkor nem tudtuk, hogy ilyen mértékben érintett az ügyben.

A kérdés az, minekutána Gyurcsány Ferenc szándékainak megfelelően egyesült és amit aztán a saját szemünkkel is láthatunk összeborult a teljes baloldal, mégiscsak felmerül a kérdés, tisztelt államtitkár úr, hogy hány Legény Zsoltnak van még diplomata-útlevele, tesz-e bármit a Külügyminisztérium azért, hogy az ilyen Legény Zsoltoknál ne legyen diplomata-útlevél, és kívánják-e a diplomata-útlevelek kiadásának a rendjét felülvizsgálni. Nem zárom ki ugyanis, ismerve az előbb felsorolt ügyek sokaságát és a baloldali mechanizmusokat, hogy Legény Zsolt egyedül lenne ezzel a bűnnel, és nem zárom ki azt sem, hogy mások is élnek ezzel vissza. Várom az államtitkár úr válaszát. Köszönöm.

(…)

Köszönöm, államtitkár úr, a válaszát. Ezt nemcsak én várom, hanem nagyon sok honfitársunk, és valóban nagy reményeket fűzünk hozzá, de sietve hozzáteszem, hogy ezt a kérdést nem nekem kellett volna megkérdeznem öntől, hanem a Szocialista Párt elnökének, aki hogy stílusos legyek rá se bagózott erre az ügyre, és ugyanúgy a baloldali médiában sem láttam azokat a híreket, amelyek erről szóltak volna. Vigyázzanak, mert kilométerórát is lehet Ukrajnában visszatekertetni az információim szerint, könnyen lehet, hogy a következő ügy onnan robban ki. Ami megnyugtató, hogy eddig azt tudtuk, hogy a baloldal viszi a dohányt, de most már látjuk, hogy hozza is.

Köszönjük szépen, államtitkár úr.

← Vissza