Search
Calendar

2021-02-15

Napirend előtti felszólalás

← Vissza

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak!

Sok minden elhangzott ma itt, de kezdjük talán az egyszerűbb és könnyebben emészthető részekkel. Először is szeretném megköszönni a miniszterelnök úrnak a tájékoztatását. Másodszor: azonnal vissza kell utasítsam azt a vádat és ez még az egyszerűbb rész lesz, ami arról szól, hogy a kormány nem tesz semmit. Szinte valamennyi frakciófelszólaló elmondta, hogy a kormány a gazdasági intézkedések terén nem tesz semmit. Azon túl, hogy ez egy alaptalan és közönségesnek tekinthető hazugság, azért nézzük, hogy mit tekintenek önök semminek.

A bajba jutott vállalkozások bértámogatást kapnak, hogy meg tudják tartani a munkavállalókat ez nem semmi. Az otthonteremtési program részeként áfacsökkentés és lakásfelújítási támogatás jár a magyar családoknak. Elindult minden idők legnagyobb orvosibér-emelése, hitelmoratóriumot hirdetett a kormány, ez több mint egymillió családnak jelent komoly segítséget. Elindult a 13. havi nyugdíj visszaépítése, amit önök elvettek, az most visszaépül. A fiataloknak 25 év alatt pedig nem kell személyi jövedelemadót fizetniük.

Mi következik mindebből egy politika iránt érdeklődő számára, ha a tényeket egymás mellé teszi? Válsághelyzetben… örülök, hogy visszajött,

Gyurcsány úr, önnek is van mondandóm. Szóvá is akartam tenni, hogy remélem, mire ezt a részt befejezem, addigra visszatér. Ne kiabáljon bele, én is csöndben meghallgattam!

Tisztelt Ház!

Az ellenzéki felszólalások nem sikerültek túl jóra, leszámítva az előbb említett urat. Azt kell mondanom, hogy nincsenek túl jó állapotban. Nem minősíteném Szabó Timeának az egymásra lapátolt, személyeskedésekkel tarkított panelgyűjteményét. Azt furcsállom, hogy a néhány éve még uniós zászlót égető Jobbik pártelnöke ma már ragaszkodik minden uniós intézményhez, és azt is furcsállom, hogy miért említ olyan törvényeket a rendkívüli jogrend felhatalmazási körében meghozott döntéseknek, amelyek mind a parlament előtt voltak. Képviselő úr, nem igaz, amiket mondott. A kormány nem döntött rendkívüli jogrendi felhatalmazás alapján azokról az ügyekről, amelyeket ön felsorolt.

Hosszan sorolhatnánk még a felszólalásokra adott reakciókat, de ha már megszólíttattam, Gyurcsány úr, hallom, hogy itt keménykedett Balla képviselő úrral. Először is, maradjunk abban, képviselő asszony, hogy elhallgat, mert én is meghallgattam.

Másodszor, Gyurcsány úr, az a helyzet, hogy bárki ebben a Házban kioktathatja Balla képviselő urat erkölcsből, de ön semmiképpen. Ön az egyetlen… Nézzen ide, Gyurcsány úr!

Ön az egyetlen, akinek erkölcsről ebben az épületben semmilyen mondandója nem lehet a magyarok számára, ön az egyetlen. Ön az egyetlen! De odáig végképp ne merészkedjen, hogy fenyegetőzik! Nekünk nem az esik jól, Gyurcsány úr, hogy gyurcsányozunk. Nekünk az esne jól, ha ön eltűnne a magyar közéletből. Nekünk az esne jól.

Óriásit téved, amikor azt hiszi, hogy nekünk valami kéjes örömet okoz gyurcsányozni. Nekünk az fáj, hogy az ön munkássága… A lovasroham, igen, a szemkilövető, hazug, ezek mind azért hangoznak el, mert az. Gyurcsány úr, nem kitalálunk vádakat, ezek megtörtént dolgok. Hazudott, és rátámadt a saját népére. Lovasrohamot vezényelt a saját nemzettársai ellen. Mit akar hallani? Hogy nem tette?

Mi nem ön vagyunk, nem tudjuk az ellenkezőjét mondani annak, ami történt. Legyen kedves, legalább attól tartózkodjon, hogy morális fölényről beszél a magyar parlamenti képviselőkkel ön. Legalább attól! Gyurcsány úr, az a helyzet, hogy sok baloldali hozzászólás hangzott ma el, de nagyon érdekes, hogy mindnek egy volt a hangja. Hiába játszották el ezt a szerepet, ez egy jó kommunikációs trükk, hogy Jakab úr egy nagyon komoly, mély, sértő, bántó és erőszakos hangnemben megágyazott az ön nagyon szeretetteljes beszédének. Ettől a gondolatisága ugyanaz volt. Ettől ön tűnt a békülékenyebbnek, az együttműködőbbnek, jó munkamegosztás a helyettesétől, de nem dőlünk be neki. Mind-mind ugyanazt mondták.

Ez ugyanaz a nyelvezet, amit húsz éve öntől hallunk. Ez a hazugság és a gyűlölködés nyelvezete. Ez az önök politikai kultúrája.

Azt mondta valamelyik nap, hogy egy sokszínű koalíció állt össze. Nem sokszínű az, pusztán kétszínű, Gyurcsány úr. Az a helyzet, hogy az elmúlt évek és főleg a járványidőszak megmutatták az önök kétszínűségét. Mondok példákat. Nincs elég lélegeztetőgép, aztán van elég lélegeztetőgép. Mind önök mondták. Nincs elég maszk, minek van felhalmozva ennyi maszk. Ne zárja le a kormány a határokat, de ha más európai uniós ország lezárja a határokat, az nagyon jól tette. Mekkora szerepük van az egészségügyi dolgozóknak, önök mennyire meg vannak velük elégedve majd lejáratják őket, kamuvideókat gyártanak róluk, feljelentik őket. Szégyentelen módon Korózs Lajos még mindig kapaszkodik az egészségügyi bizottsági székébe.

Folyamatosan bizonytalanságot próbálnak kelteni az oltással kapcsolatban, ön meg azt mondja, hogy nem teszik. Nem olvassa a saját párttársainak a nyilatkozatait? Kétlem. Bizonytalanságot keltenek, de azért Hiesz György meg László Imre suttyomban beoltatja magát, mert azt meg lehet.

Összefogásról papolnak, de nem szavazzák meg a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket. Pontos információkat követelnek, miközben hazugságokat terjesztenek, álhíreket terjesztenek rendszeresen. Hullaházakból posztolnak kegyeletsértő videókat, Korózs Lajos produkcióját nem győzőm elégszer mondani. És idetartozik még az is, hogy a rendkívüli jogrendet ugyan bírálják, de a polgármestereik a rendkívüli jogrendi felhatalmazás alapján boldogan szerződnek le Czeglédy Csabával, olyankor nem gond a rendkívüli jogrendi felhatalmazás.

De kétszínűségükben az a legdöbbenetesebb, és talán említsük meg, hogy az egyik vezető politológusuk egy nyugati lapban azt mondja, hogy ha sikerül az embereket elbizonytalanítani a járvány elleni védekezésben, és idén is magas lesz a fertőzöttek és a halottak száma, akkor az politikai előnyt jelenthet 2022-ben a baloldalnak. Már csak hab a tortán, hogy a vásárhelyi polgármesterük szerint, ha az egészségügyi dolgozók nem dolgoznának, akkor térdre lehetne kényszeríteni Orbán Viktort. Egy járvány alatt!

De uraim, maguknak tényleg semmi nem drága?! Már nem a szemkilövetésnél tartunk, Gyurcsány úr.

Már nem ott tartunk, hogy meghamisítják a költségvetési számokat, maguk eljutottak odáig igaz, hogy a szemkilövetéstől nincs olyan messzire, egy lépésre van csak, hogy akár emberéletek árán térdre kényszeríteni a kormányt csak azért, hogy politikai hasznuk legyen.

Nem szégyellik magukat?!

Köszönöm.

← Vissza