Search
Calendar

2021-04-26

Napirend előtti felszólalás

← Vissza

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak!

Lassan túl vagyunk a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán. Ez annak köszönhető, hogy egyre többen szereznek védettséget Magyarországon, mert a kormány oltási programja eredményes. A vakcinák megvédik az embereket. Minden elbizonytalanítás ellenére minden oltás jó. Ezért csökken a megbetegedések száma.

Emlékezzenek vissza, hogy egy évvel ezelőtt ugyanennek a háznak a falain belül még arról vitatkoztunk, beszélgettünk, hogy mikor jönnek a védőfelszerelések, vajon mikor lesz vakcina, hány honfitársunkat kell külföldről hazahozni, és vajon mikor lesz vége ennek az egésznek. Azóta sok idő telt el, nemcsak Magyarország, nemcsak Európa, de az egész világ nagy harcot és küzdelmet folytatott a járvánnyal szemben. Ma a jelen pillanatban ott tartunk, hogy szemben más uniós országokkal, a magyar kormány lépésről lépésre oldja fel a korlátozásokat, és újra tudjuk indítani Magyarországon az életet és a gazdaságot. Sikeres az oltási program, több mint 3,5 millió beoltott magyar, 4,5 millió regisztrált, akik nem dőltek be az elbizonytalanító kampánynak, akik tudják, hogy az oltás életet ment.

Magyarország az Európai Unió legsikeresebb oltási programját hajtotta és hajtja végre, időben lépett a magyar kormány, és időben szerezte be a biztonságos vakcinákat. Sőt, ma már egyre több ország választja az itthon is önök által sokat támadott orosz oltóanyagot. Legutóbb a németek, 30 millió darab erejéig.

Ha mindenki elfogadja, hogy az oltás életeket ment, akkor összehasonlításként, ha már szeretik a statisztikákat -: 37 százalékos az átoltottság Magyarországon, az Európai Unió átlaga 21. Vannak tagállamok, ahol még csak az idős, krónikus betegeket oltják, és van, ahol rajtuk kívül más még csak nem is regisztrálhat a vakcináért, eközben idehaza már minden korosztály felveheti az oltást. Ezúton is arra buzdítok mindenkit, hogy regisztráljon, és oltassa be magát.

Van azonban egy jelenség, ami végigkíséri a koronavírus elleni védekezést, ez pedig, hogy önök, a baloldal rendszeresen a támadási felületet keresik. Önök minket akarnak legyőzni, és nem a járványt. Ezt tették a védőfelszereléseknél, az iskolanyitásos vitáiknál miközben egyébként maga a WHO is elismeréssel szólt az iskolanyitási és -zárási kormánydöntésekről is, illetve ugyanezt teszik most a vakcinák kapcsán is.

Nem győzöm emlékeztetni a parlament nyilvánosságát Korózs Lajos kamuvideós akciójára, amivel elindította az egész elbizonytalanító kampányt. Szimbolikus és döbbenetes is. Ezenkívül petíciót és parlamenti határozati javaslatot is indítottak az oltások ellen, amit soha vissza nem vontak. Nem tudok felidézni egy pillanatot sem az elmúlt egy évből, amikor kivették volna a részüket a járvány elleni küzdelemből. Önök mérlegeltek. A mérleg egyik serpenyőjében az volt, hogy embereket és életeket mentünk oltások árán, és mindenáron minden embert arra buzdítunk, hogy oltassa be magát; a másikban pedig némi politikai haszon volt, mondván ezt is önök mondták, ha nem sikeres az oltási program, ha sok lesz a halott és sok lesz a fertőzött, az nagyobb politikai esély 2022-ben. Önök az utóbbit választották. Szívtelen és lelketlen politika.

És amit még szeretnék önöknek hangsúlyozni, ha már szeretik a statisztikákat, hogy nem vezet arról senki sem statisztikát, hogy vajon hány olyan honfitársunkat veszítettük el, akik azért nem oltatták be magukat, mert önök elbizonytalanították. Kettőről tudunk, önkormányzati képviselőről, aki azért halt meg, mert visszautasította a vakcinát. Nem tudjuk, hogy hány száz, hány ezer ember van az elhunytak között, akiket önök bizonytalanítottak el. Óvatosan bánjanak a statisztikákkal!

De van 4,5 millió magyar, akinek hálával tartozunk, akinek köszönettel tartozunk, hogy regisztrált. De ami különösen fontos lenne szerintem, hogy van rengeteg orvos, ápoló, akik tisztes, becsületes helytállással, fáradhatatlan munkával küzdöttek az emberéletekért nap mint nap. Vannak katonák, rendőrök, akik fegyelmezetten álltak helyt a védekezésben. És vannak elhunyt honfitársaink határon innen és határon túl. Mindannyiuk tiszteletére javaslom házelnök úrnak, hogy a parlament állva fejezze ki a tiszteletét, elismerését.

Köszönöm szépen.

← Vissza