Search
Calendar

2024

49 300 millió forint a Semmelweis Egyetem - Egészségipari-Biotechnológiai Science Park fejlesztésére

← Vissza

49 300 millió forint a Semmelweis Egyetem - Egészségipari-Biotechnológiai Science Park fejlesztésére

A javaslat célja egy, az egyetem és az ipar, azon belül az egészségipar és a biotechnológia határfelületén működő Science Park létrehozása.

1. BIOimaging pillér, az orvostudomány, mérnöki tudomány, fizika és számítástudomány határterületén lévő fejlesztés célja a modern, világ élvonalát meghatározó orvosbiológiai képalkotó módszerek, megoldások és eszközök fejlesztése, építése és tesztelése, és ezen keresztül az orvosi diagnosztikai és terápiás hatékonyság radikális növelése.

2. BIOnika pillér, a medicinát, a robotikát, a gépész- és villamosmérnökséget, valamint a számítástudományt összefogó fejlesztés célja a természetben található megoldások implementálása az egészségipari fejlesztésekben, ezáltal az új ismeretek birtokában újfajta tulajdonságú anyagok, eszközök, megoldási módok kifejlesztése.

3. Digitális BIOmarker pillér, az orvostudományt és a számítástudományt magába fogó fejlesztés célja, hogy az egészségügyi adatokban (beleértve a betegút adatokat, genom és egyéb omikai adatokat), valamint a mobileszközökből, felszíni és implantált szenzorokból származó adatokban fellelhető mintázatokból a mesterséges intelligencia alkalmazásával az egészségügyi ellátóknak, a betegek és a betegek hozzátartozóinak preventív, diagnosztikus és terápiás segítséget nyújtson.

4. Transzlációs BIOtechnológia pillér, az orvostudományt, a gyógyszer és gyógyszerészeti tudományt és a biotechnológiát magába foglaló projekt célja a modern orvosi módszerek, illetve terápiás megoldások (gyógyszer, biotechnológiai és ezek kombinációja orvostechnikai eszközökkel) kísérletes és klinikai fejlesztése, valamint az ezekhez társuló klinikai kipróbálásokon keresztül a terápiás hatékonyságot radikálisan növelje.

← Vissza