Search
Calendar

2011 - 2018

Heim Pál Gyermekkórház

← Vissza

2011

37,014 millió forint támogatás képzési programok megvalósítására az egészségügyben foglalkoztatottak számára, kompetenciafejlesztés a Fővárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház részére

A program keretein belül dolgozóink közül 133 fő ECDL képzésen és 101 fő sikeres önmenedzsment képzésen vettek részt. Az ECDL képzés elvégzése nagyban hozzájárul a korszerűbb eszközpark használatának könnyebb elsajátításához, gyorsabb kezeléséhez. Ezzel a várakozási idő csökkenéséhez.


Az önmenedzsment képzésen részvevők számára a kollégákkal való hatékonyabb együttműködés, a páciensekkel, és szülőkkel való gördülékenyebb kommunikáció, a pozitív életszemlélet, és a jó hangulat megteremtésében jelent segítséget. Mindez nagy segítséget jelent az egészségügyi dolgozó és beteg - valamint azok szülei - közötti jó kapcsolat kialakulásában, a bizalom felépítésében, a betegek kezelésében.

2012

26,000 millió forint támogatás sebészeti osztály kórterem kialakítására

Madarász utcai telephelyen található II. számú sebészeti osztály korszerűsítése már nem volt halasztható.

2013

27,089 millió forint támogatás a D épület alagsor sebészeti ambulancia részleges felújítására, valamint I. kórterem részleges felújítására

Budapest Főváros Kormányhivatala Tisztifőorvosának végzése kötelezi a kórházat a hiányosságok megszüntetésére.

40,042 millió forint támogatás a C épület homlokzat felújítására

Napelem telepítés történt, mely miatt a tetőszerkezet megerősítésére és a faszerkezet felületvédelemmel való ellátására, cserépfedésére, és felújítására került sor.

9,000 millió forint támogatás a C épület alagsori nővér és orvosöltöző felújítására, valamint a H épület lapostető és Liget utcai telephely magastető és ereszcsatorna felújítására

A C épület alagsori nővér öltöző felújítása során az elavult, elhasználódott öltözőkben történt részleges felújítás.

A H épület lapos tető déli része a korábbi felújításokból kimaradt, ezért elöregedett, a szigetelő lemezek megrepedtek, ennek felújítására került sor.

A Liget utcai telephelyen a magas tető és az ereszcsatorna tönkrement, folyamatos beázások voltak, ennek felújítása halaszthatatlanná vált.

10,144 millió forint támogatás gépjármű beszerzésre

Az intézmény gépjármű parkjában történt fejlesztés.

2 db gépjármű beszerzése.

26,000 millió forint támogatás az A épület IV. emelet átépítési munkálataira

Az érintett osztályok működésének alapfeltételében jelentős javulás következett be az ingatlan fejlesztésének köszönhetően.

2014

30,256 millió forint támogatás a C épület tetőszerkezet felújítására

20,948 millió forint támogatás steril klíma telepítésére

A leukémiával kezelt gyermekek szervezetében a levegőben terjedő baktériumok és más mikroorganizmusok életveszélyes fertőzéseket okozhatnak, mivel az agresszív kemoterápia folytán legyengült immunrendszerük nem képes megküzdeni a kórokozókkal. A súlyos állapotú leukémiás gyermekek számára létfontosságú a steril, baktériumoktól és más kórokozóktól mentes levegőjű kórterem. A kórházi steril klímarendszer a hagyományos légkondicionáló berendezések hűtő, fűtő és általános tisztító hatásán túl a baktériumokat, gombákat és más mikroorganizmusokat is képes kiszűrni a levegőből.

2,790 millió forint támogatás betegőrző monitor beszerzésre

A tumoros és leukémiás gyermekek gyógyítása érdekében alkalmazandó műtéti beavatkozások nélkülözhetetlen eszköze a műtéti monitor.

1,609 millió forint támogatás betegőrző monitor beszerzésre

A gyermekek ellátási biztonságának növelését szolgálja.

12,000 millió forint támogatás ultrahangos sebészeti kés és az ezt támogató monitorrendszer

2015

60,000 millió forint értékben képzési programok támogatása a Heim Pál Gyermekkórház
szolgáltatásának fejlesztése érdekében

A képzések és ösztöndíjak elérhetővé válásával a kórház dolgozói közül 10 csecsemőápoló, 1 hematológiai, endokrinológiai, gasztroenterológusi, gyermek és ifjúság pszichiátriai szakorvos végzettségeket szerezték meg.

A javuló munkakörülmények, a korszerűbb eszközpark, ezzel együtt a tudományos-technikai színvonalhoz és gyakorlati igényekhez igazított új módszertanok bevezetése a képzésbe, a mentorálásba, mind hozzájárul az egészségügyi életpálya vonzóvá tételéhez.
További társadalmi haszonként a fejlesztések hozzájárulnak a várakozási idő csökkenéséhez a betegellátásban, valamint az időbeni észlelés, kezelés, beavatkozás javulásához.

1294,156 millió forint támogatás röntgen berendezések energia-megtakarítást eredményező
cseréjére

A KEOP-5.6.0/E/15-2015-0092 azonosító számú, energia-megtakarítást célzó eszközbeszerzési projekt keretében 3 db digitális felvétel/átvilágító röntgent, 2 db digitális mennyezeti sínes felvételi röntgent, 4 db digitális, mobil röntgent és 3 db fogászati digitális, panoráma röntgent szerzett be a kórház, amelyeket az Üllői úti központban, a Madarász utcai részlegében és a Rottenbiller utcai rendelőben helyeztek el. Az új digitális gépek beszerzésével javul és felgyorsul a gyermek betegellátás, a korszerű gépek csökkentett sugárkibocsátása kevésbé terheli meg a szervezetüket, a rövidebb felvételi idő miatt bővül a kapacitás, és a régi, nagy áramfogyasztású eszközök cseréjével eredményesen csökkenthető az egy vizsgálatra jutó energiafogyasztás és a káros, üvegházhatású gázkibocsátás.

32,766 millió forint támogatás napelem telepítésére Heim Pál Gyermekkórház Üllői úti épületére

A projekt közvetlen célja a vételezett villamos-energia nagymértékű kiváltása a háztartási méretű kiserőmű által termelt villamos-energiával. A megújuló energiafelhasználás növelésének eredménye az üvegházhatású gázok kibocsátásnak csökkentése. A projekt keretén belül egy 38,4 kW összteljesítményű áramtermelő napelem panelt helyeztek el.

A rendszer úgynevezett háztartási méretű kiserőmű, amely a villamos közüzemi hálózatra csatlakozik. Lényege, hogy a Nap sugárzását fényelektromos jelenség segítségével villamos energiává alakítja át, amit saját fogyasztásra termel meg.

Az elnyert európai uniós támogatás nemcsak az épület energiafogyasztásának csökkenését segíti elő, hanem annak környezetbarát működését is. A beruházás ezért környezetvédelmi szempontból is jelentős, mivel az energia megtermelése során a környezetterhelés nagymértékben csökken.

25,337 millió forint támogatás napelem telepítésre a Madarász Viktor utcai telephelyen

A projekt közvetlen célja a vételezett villamos-energia nagymértékű kiváltása a háztartási méretű kiserőmű által termelt villamos-energiával. A megújuló energiafelhasználás növelésének eredménye az üvegházhatású gázok kibocsátásnak csökkentése. A projekt keretén belül egy 31,68 kWp összteljesítményű áramtermelő napelem panelt helyeztek el..

A rendszer úgynevezett háztartási méretű kiserőmű, amely a villamos közüzemi hálózatra csatlakozik. Lényege, hogy a Nap sugárzását fényelektromos jelenség segítségével villamos energiává alakítja át, amit saját fogyasztásra termel meg.

1677,828 millió forint támogatás a Heim Pál Gyermekkórház közel nulla energiaigényű épületeinek létesítésére mintaprojekt jelleggel

382,148 millió forint támogatás egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésére

A KEOP-5.6.0/E/15-2015-0006 azonosító számú, energia-megtakarítást célzó eszközbeszerzési projekt keretében az eddig használt, 10 éves, nagy energiafelhasználású 8 szeletes komputertomográf CT berendezés helyett, modern, a jelenlegi eszköznél nagyobb felbontású, 128 szeletes, jobb energiahatékonyságú gép került beszerzésre. Az új digitális 128 szeletes CT gép beszerzésével javul és felgyorsul a gyermek betegellátás, a korszerű gép gyorsabb vizsgálatot, nagyobb térbeli és időbeli felbontást tesz lehetővé, a rövidebb scannelési idő miatt a vizsgáltok rövidebb altatási idővel, illetve altatás nélkül is elvégezhetők, bővül a kapacitás, és a régi, nagy áramfogyasztású eszköz cseréjével eredményesen csökkenthető az egy vizsgálatra jutó energiafogyasztás és a káros, üvegházhatású gázkibocsátás. A 128 szeletes CT szoftvere lehetővé teszi a sugárdózis csökkentését, amely a gyermekek vizsgálatában kiemelt jelentőségű.

1,600 millió forint támogatás betegőrző monitor vásárlására

A gyermekek ellátási biztonságának növelését szolgálja.

2,940 millió forint támogatás szennyező citosztatikum veszélytelenítő készülékre

Veszélyes hulladék tároló, mely a citosztatikus hulladékok kezelését valósítja meg érintkezés nélkül.

22,000 millió forint támogatás viharkárok elhárítására

Javításra, illetve helyreállításra kerület a C, D, és E épületek viharkár által megrongált tetőszerkezete, valamint a lég és klímatechnikai berendezések.

5,994 millió forint támogatás többfunkciós UH készülék beszerzésére

A többfunkciós ultrahang berendezés nélkülözhetetlen a daganatos betegségek idejében történő diagnosztizálásához. Életet ment, mivel a használatával a leukémia és az egyéb daganatok azonnal felismerhetők, javítva ezzel a rákos megbetegedésekben szenvedő gyermekek túlélési esélyeit. Az ultrahang vizsgálat fájdalommentes és veszélytelen diagnosztikai módszer, a készülékkel az olyan súlyosabb állapotban lévő gyermekek is kivizsgálhatóvá válnak, akik nem szállíthatók.

2,896 millió forint támogatás defibrillátor készülékre

Egy korszerű defibrillátor berendezés a leukémiás és rákos gyermekeknél nélkülözhetetlen az életveszélyes kardiológiai állapotok elhárításában. A defibrillátor, amely elektródákkal a beteghez csatlakoztatva képes a szívritmus elemzésére, kommunikál az elsősegélynyújtóval.

9,995 millió forint támogatás több funkciós ultrahang készülék beszerzésére

A többfunkciós ultrahang berendezés nélkülözhetetlen a daganatos betegségek idejében történő diagnosztizálásához. Életet ment, mivel a használatával a leukémia és az egyéb daganatok azonnal felismerhetők, javítva ezzel a rákos megbetegedésekben szenvedő gyermekek túlélési esélyeit. Az ultrahang vizsgálat fájdalommentes és veszélytelen diagnosztikai módszer, a készülékkel az olyan súlyosabb állapotban lévő gyermekek is kivizsgálhatóvá válnak, akik nem szállíthatók.

8,000 millió forint támogatás altató-lélegeztető gép vásárlásra

A gyógyászati eszköz a leukémiás és rákos gyermekek kezelésének, sikeres gyógyításának- és az életveszélyes állapotok elhárításának fontos eszköze.

2,148 millió forint támogatás monitor beszerzésre

A tumoros és leukémiás gyermekek gyógyítása érdekében alkalmazandó műtéti beavatkozások nélkülözhetetlen eszköze a műtéti monitor.

4,953 millió forint támogatás multiplate típusú diagnosztikai berendezésre

A cytobox-al felszerelt hematológiai automata berendezés egy korszerű, automatikus vérképelemző berendezés, amely nagy pontosságú, mindenre kiterjedő és azonnali vérképvizsgálatot biztosít. A hematológia automata berendezéshez kapcsolódó cytobox kamrában a legnagyobb pontossággal és biztonsággal, steril körülmények között lehet elkészíteni a beadandó gyógyszereket.

0,610 millió forint támogatás kenetfestő készülék beszerzésre

Az eszköz segítségével a vizsgálatok elvégzése helyben megtörténhet, a gyorsabb eredményeknek köszönhetően a kezelés hamarabb megkezdhető.

5,800 millió forint támogatás gépjármű beszerzésre

Az autó vásárlás a 0-14 éves korú gyermeklakosság alapellátáshoz kapcsolódó kijáró ügyeleti ellátását javítja.

2016

8,255 millió forint támogatás véralvadás diagnosztikai készülék beszerzésére

Az eszköz megrövidíti a vizsgálat idejét, mely életmentő a legtöbb esetben.

1193,000 millió forint támogatás az A épület energiahatékonysági beruházására

A Heim Pál Gyermekkórház energetikai felújításának projekt tervezésekor végig szempont volt, hogy az intézmény igényeit igazítsuk a pályázati kritériumokhoz, és egy olyan felújítást tudjunk megvalósítani, mely azontúl, hogy a külsőt megújítja, elsősorban a kis betegek és az itt dolgozók életminőségét javítja jelentősen.

A projektben az alábbi épületek kerültek korszerűsítésre:
1089 Budapest, Üllői út 86: A, C, és D épület,
1089 Budapest, Delej utca 13-15.: Nővérszálló és Fül Orr Gégészet,
1131 Budapest, Madarász utca 20-24.: Főépület és Laborépület,
1131 Budapest, Gyöngyösi utca 29.,
1131 Budapest, Gyermek tér 2.

A megvalósult fejlesztések hatására éves szinten közel 40 millió forint energiaköltség megtakarítás várható, és az Intézmény káros anyag kibocsátása 782,57 t-val csökken.

39,070 millió forint támogatás a D épület beteglift létesítésére

Betegellátás érdekében lift biztosítására volt szükség, melynek kivitelezéséhez vis maior forrásra volt szüksége az Intézménynek.

24,430 millió forint támogatás a K épület lapostető és tornaterem lapostető felújítása, továbbá Üllői út D épület sebészeti ambulanciához tartozó alagsor, orvosi és betegellátási területének felújítása

25,000 millió forint támogatás a Kékazbeszttel fertőzött kazánház elbontására

Az ingatlan veszélyes anyag tartalma miatt, elbontása sürgetővé vált.

2,200 millió forint támogatás gyógyszertároló szoba kiépítése

5,538 millió forint támogatás korszerű mosogatógép beszerzésére

Központi sterilizáló működését segítette elő a beruházás.

5,020 millió forint támogatás hűtési rendszer csőhálózat kiépítésére

Fül-orr-gégészeti osztályon a hűtési rendszer kiépítése az ellátás színvonalát növelte.

6,574 millió forint támogatás gépjármű beszerzésre

Az autó vásárlás a 0-14 éves korú gyermeklakosság alapellátáshoz kapcsolódó kijáró ügyeleti ellátását javítja.

4,378 millió forint támogatás gépjármű beszerzésre

Az autó vásárlás a 0-14 éves korú gyermeklakosság alapellátáshoz kapcsolódó kijáró ügyeleti ellátását javítja.

2017

0,692 millió forint támogatás MINDRAY altatógép beszerzésére, üzembe helyezésére, továbbá onkológiai osztályra történő gyógyszer beszerzésére

A gyógyászati eszköz a leukémiás és rákos gyermekek kezelésének, sikeres gyógyításának- és az életveszélyes állapotok elhárításának fontos eszköze.

5,000 millió forint támogatás a Rottenbiller utcai telephely tetőfelújítására

A Rottenbiller utcai ingatlan tetőfelújítása elkerülhetetlen volt, mert a tető állapota szükségessé tette.

4,968 millió forint támogatás laporoscopos eszközpark fejlesztésére

Sebészeti ellátás magasabb színvonalon történik.

8,000 millió forint támogatás a D épületi beteglift kiépítésére

4,800 millió forint támogatás gépjármű beszerzésre

Az autó vásárlás a 0-14 éves korú gyermeklakosság alapellátáshoz kapcsolódó kijáró ügyeleti ellátását javítja.

4,029 millió forint támogatás PH mérő beszerzésére

Az ellátás színvonalát javította a projekt megvalósulása.

4,191 millió forint támogatás szemészeti UH készülék és egy szemnyomásmérő eszköz beszerzésére

Szemészeti ellátás javítása.

10,000 millió forint támogatás Műtéti monitor beszerzésére

Az ellátás biztonsága és színvonala nőtt.

6,775 millió forint támogatás gyermek video-kolonoszkóp és enteroszkóp beszerzésére

Az ellátás színvonalának javítása.

2,535 millió forint támogatás gyógyszer gazdálkodási rendszer fejlesztésére

A gyógyszer gazdálkodási rendszer fejlesztése a gyógyszergazdálkodás javítását eredményezte.

64,081 millió forint támogatás intenzív osztály műszerezettségének fejlesztésére

Intenzív osztály működésének fejlesztése során az ellátás biztonsága és színvonala emelkedett.

7,065 millió forint támogatás exit kamra beszerzésére és kegyeleti szoba kialakítására

A fejlesztés során a Patológia osztály részére exit kamra kiépítésére és kapcsolódó felújításra került sor, mely a munkafolyamatok színvonalának növelését eredményezte. Továbbá kialakításra került egy kegyeleti helyiség is.

17,345 millió forint támogatás központi folyadékhűtő berendezés ideiglenes kiépítése és üzembe helyezésére

A folyamatos ellátás biztosítása az áthelyezéssel megtörtént.

4,970 millió forint támogatás Fogászati prevenció részére kialakítandó terület építési munkáira

14,395 millió forint támogatás UH készülék beszerzésre

A röntgen osztály gépparkjának fejlesztése nagyban hozzájárult a biztonságos és magas színvonalú ellátáshoz.

1,970 millió forint támogatás altatógéphez tartozó alvásmélység monitorozására alkalmas modul beszerzésére

Az aneszteziológia és intenzív osztály működési feltételeinek javítása az ellátás színvonalának növekedését eredményezte.

19,193 millió forint támogatás az egészségügyi szakellátást nyújtó közfinanszírozott szolgáltatónak

Az informatikai beruházások lehetővé tették az intézményi gyógyszertár, a vényforgalmú patika és a labor informatikai rendszerek működésének magasabb szinten való ellátását.

2018

15,500 millió forint támogatás az Üllői úti és Madarász utcai telephelyeken az épületekben lévő orvosi gázhálózat felújítására