Search
Calendar

2011 - 2018

Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet

← Vissza

2011

29,659 millió Ft forrás került biztosításra VII. emelet felújítására

Az intézet VII. emeletén elhelyezkedő Szívsebészeti Osztály Hotel részlegének felújítása során 410 m2 felületű ajtók, radiátorok és csövek javítása, festése, 627 m2 folyosó festése, vakolat helyreállítása, 195 m2 folyosói padló burkolatának cseréje történt meg.

Az osztály kórtermeinek, orvosi szobáinak vakolat helyreállítására 1516 m2 felületen, a kórtermek PVC burkolatának cseréjére 465 m2-en került sor. Felújításra került a teakonyha és étkező, a 2db folyosói WC. A betegszobákhoz tartozó vizesblokkok felújítása során 7db zuhanyzó is kialakításra került. A jelenlegi igényeknek megfelelő, a nővérhívó és a működéshez szükséges anyagok elhelyezésére alkalmas nővérpult került beépítésre.

2012

29,496 millió forrás képzések, továbbképzések támogatására a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben


A projekt a hiányszakmákra fókuszált, ezeken a területeken képeztek szakembereket az ellátás minőségi javításának céljából, melynek magyarázata, hogy a képzett munkaerő minőségi munkát végez. Továbbá kompetenciabővítő képzéseken fejlesztésekre küldtek munkavállalókat, szintén minőségi munkavégzés céljából.

2013

5,639 millió Ft forrás beázás helyreállítására

2013. márciusában Budapesten az esőzések és a hónap közepén váratlan nagy mennyiségű havazás miatt több mint 110mm csapadék esett. Ennek következtében az Intézet Főépületének első emeletén működő Haemodinamikai Műtő és Sürgősségi Ellátó egység több helyisége, ahol életmentő beavatkozásokat és kardioverziókat végeznek, beázott.

A gyógyító tevékenység folyamatosságának biztosítása és a további károk megelőzése céljából sürgősséggel egy tetőszerkezetet kellett készíttetni a kritikus terület fölé és meg kellett javítani az eldugult csapadékelvezető csatornákat.

41,625 millió Ft forrás Az Országos Kardiológiai Intézet főépületének energiaracionalizálásra

  1. Hőtechnikai korszerűsítés
    • Utólagos külső hőszigetelés
    • Nyílászáró csere
  2. Világítási rendszerek korszerűsítése
    • Fényforrások világítótestek, előtétek cseréje
    • Villamosenergia fogyasztási mérőkörök kialakítása
    • A KEOP-5.3.0. pályázat benyújtásához szükséges szakmai anyagok elkészítése, az Egészségügyi Intézmények energetikai racionalizálásának érdekében

46,749 millió Ft forrás szakmai tárgyi minimumfeltételek teljesüléséhez szükséges legfontosabb eszközök beszerzésére

Az eszközök beszerzésével biztosítani tudtuk a 2012. június 1-jétől előírt új, szakmai tárgyi minimumfeltételeket.

16,000 millió Ft forrás a steril elkülönítő tér kialakítására

Az intézetben az extrakorporális műszív kezelés és az egyre inkább antibiotikum rezisztens kórokozók okozta endocarditis műtétek gyakori előfordulása különösen steril körülményeket követel meg a posztoperatív intenzív osztályon. Az új műtéti eljárások bevezetése szükségessé tette a steril tér kialakítását. Az átalakítás eredményeként a helyiségben fertőző betegek ellátása is lehetséges, mert a fertőzést kiváltó kórokozó nem tud a helyiségen kívülre kerülni.

2014

651,519 millió Ft forrás a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet fő épületének energia racionalizálása

Energiamegtakarítás céljából.

48,785 millió Ft forrás az egészségügyi képzési programok támogatására a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben

A pályázat sikeresen lezárult, cél a képzett munkaerő megtartása volt, amely az elvégzett és ösztöndíjjal támogatott képzések által megvalósult.

40,00 millió Ft forrás került biztosításra Beteghívó rendszer, műtőasztal, magzati UH beszerzésére

Az új betegirányítási rendszer kiépítése mind a felnőtt-, mind a gyermek betegfelvételi folyamatokat, valamint a behívás menetét érintette. A beteg, miután beérkezik az intézménybe, a rendszertől sorszámot kap, mely az - időrendben történő - ellátás végéig elkíséri. Az előjegyzett betegek várakozási idejének csökkentése, az ellátó egységek egyenletes munkaterhelése és a betegellátás optimalizálása érdekében lehetőség van a várótermi várakozási idők gyűjtésére és elemzésére. A magzati ultrahangos vizsgálatokat célzott, speciális indikációk alapján végzik el, a szívfejlődési rendellenességgel rendelkező magzatok időben történő kiszűrése érdekében. A feladat megfelelő színvonalú ellátásához szükséges volt egy új, a célnak megfelelő teljesítményű ultrahang diagnosztikai készülék beszerzése. Intézetünk felnőtt szívsebészeti műtőjében az egyik, több mint 20 éves műtőasztal annyira meghibásodott, hogy a várólisták növekedésének elkerülése érdekében szükségessé vált egy új beszerzése.

39,000 millió Ft forrás került biztosításra a KEOP-hoz kapcsolódó dologi kiadások és felújítások fedezete


A KEOP 5.3.0 projekt megvalósítása során felmerültek olyan előre nem tervezhető, jelentős költségvonzattal járó igények, melyeket az elnyert pályázati összeg terhére nem lehetett elszámolni. A felújítás működő kórházban került végrehajtásra. A megfelelő higiéniai feltételek teljesítése érdekében a szokásosnál több tisztító- és fertőtlenítő, csomagolóanyag beszerzése vált szükségessé, illetve az elvégzendő takarítási szolgáltatás terén is jelentős többletköltséget eredményezett. Az építési területek és a kórház működő területeinek megfelelő szeparálása a biztonsági őrzés óraszámát is megnövelte. A Főépület sikeres felújítása mellett, a zavartalan működést biztosító egyéb kisebb felújításokat is kellett végezni.

2015

1025,868 millió Ft forrás az egészségügyi eszközök energia megtakarítást célzó beszerzésére a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben

A korszerű diagnosztikai eszközök használata pontosabb diagnosztizálást tesz lehetővé.

2016

5,000 millió Ft forrás került biztosításra Szünetmentes áramforrás kialakítására

A 2015. júliusban történt vihar alatt az Intézetben többször is megszakadt az áramszolgáltatás, amelynek következtében a Főépület I. emeleti angiográfiás műtőjében a berendezések működése is leállt, veszélyeztetve ezzel a betegek biztonságát. Az eszközök beállítása áramkimaradás esetén is biztonságossá tette a hemodinamikai és elektrofiziológiai műtéti beavatkozásokat.

15,000 millió Ft forrás került biztosításra Lenox folyadékhűtő

A Gyermekszív központ klimatizálása biztonságosabb lett.

2017

0,872 millió Ft forrás került biztosításra a GOKI: Norvég betegbiztonsági jó gyakorlatok megismerése

Projekt keretében Kórházunk részt vett az Oslói Egészségügyi Technológiai Fórumon, mely 2017.10.10-2017.10.14 között került megrendezésre. A fórumon megismerkedhettünk a legmodernebb technológiai és digitális újításokkal melyek a beteg azonosító rendszerek piacán megjelentek.

31,200 millió Ft forrás került biztosításra 4 db műtéti szemüveg,1 db UH fej, 4 db EKG, kórterem felújítás. A mikro szívsebészeti eljárások elterjedésével elengedhetetlen az operatőrök részére személyére szabott, éleslátást biztosító műtéti szemüvegek használata, ehhez 4 db szemüveg került beszerzésre

A Haemodinamikai Laborunk működése a 3D-TEE szondával gördülékenyebbé, és a betegellátás szempontjából biztonságosabbá vált.

A Felnőtt Kardiológiai Osztály Intenzív Terápiás részlege biztosítja az ST relevációval járó 12 órán belüli szívinfarktusos betegek folyamatos ellátását a Dél Pesti régióban, valamint heti rendszerességgel ad fővárosi szintű STEMI ügyeletet is. Ezen feladatok biztonságos ellátásához nélkülözhetetlen, hogy a meglévő ágyszámhoz szükséges EKG eszközök biztosítottak legyenek. A Felnőtt Kardiológiai Osztály két emeletén komfortosítási, és higiéniai szempontból, valamint a fertőzés veszély elkerülése érdekében került sor. A felújítással nőtt a betegkomfort, és a betegelégedettség is.

31,078 millió Ft forrás műtéti tálcák beszerzésére

Intézetünk az egyetlen olyan intézmény az országban, amely felöleli a kardiológia teljes spektrumát a gyermek és felnőtt szakmai területen egyaránt.
A felnőtt, és gyermek szívsebészeti műtők eszközparkja az idők folyamán erősen elhasználódott, elöregedett. Kéziműszer tekintetében jelentős fejlesztés közel húsz éve nem történt, mindössze kisebb műszerpótlásokra volt lehetőségünk. Az elhasználódáson túl a szakmai fejlődés új műtéti technikák bevezetése is indokolta, az új korszerűbb kézi műszerek beszerzését mely Intézetünk számára elengedhetetlen volt. Az új eszközpark indokolta a korszerű automata kéziműszer mosogató gép beszerzését is, mely kíméletesebben, hatékonyabban biztosítja a tiszta műszereket a sterilizáláshoz, ezen keresztül a műtéti programokhoz.

28,300 millió Ft forrás 1 db felnőtt TEE fej, 25 db fecskendő, 15 db volume infúziós pumpa beszerzésére

A Gyermek Szívcentrun az egész országra kiterjedően fogadja 18 éves korig a beteg gyerekeket.

Az echocardiográfia a gyermek kardiológiai kivizsgálás alapvizsgálata. Számos esetben azonban a transthoracalis vizsgálat nem elegendő, akár alkati okok, akár a betegség természetéből fakadóan. Ilyenkor szükséges a transoesophagealis echocardiográfiás vizsgálat. A 40kg feletti gyermekek diagnosztikus vizsgálatához, a tervezett és sürgősségi szívműtétek, szívtranszplantációk, műszív kezelések és nyitott szívműtét esetében felnőtt TEE fejet kell használni, így javítani a műtétek eredményességét. A Felnőtt Szívsebészeti Intenzív ellátás egyik alapeszközét jelentő pumpák, a folyamatos használatban a rendszeres karbantartás ellenére leamortizálódtak, életciklusuk a vége felé közeledett, működésük funkcionális biztonsága lecsökkent, ezért nem felelnek meg az intenzív ellátásban támasztott magasabb követelményeknek. A beszerzésének köszönhetően a betegellátás zavartalanabb, biztonságosabb lett.

2018

49,950 millió Ft beruházás a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet felújítására

A felvonók nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a betegek és a személyzet épületen belüli közlekedésében, valamint az intézet működéséhez szükséges anyagok, eszközök szállításában. Az elavult, ezért gyakran meghibásodó felvonók akadályozzák funkciójuk ellátását, ezzel a betegellátás folyamatosságát, biztonságát. A felvonók felújításával üzemeltetésük megbízhatóbbá válik, amivel javul a betegellátás biztonsága.

Az intenzív osztály két kórtermének részleges felújítása növeli a kórtermek komfortosságát, színvonalasabbá téve ezzel a betegek elhelyezésének, ellátásának körülményeit.

A beszerzésre került sebészeti vágókészülék egy alapvetően új technológiai fejlesztéssel, az érhegesztés-szeparálás funkcióval is rendelkezik, mely a szívműtét utólagos vérzés kockázatát nagymértékben csökkenti.

15,000 millió Ft forrás a sürgősségi ellátáshoz, 2db reanimációs kocsi, 2db EKG, 3db defibrillátor beszerzésére

Az intézet Felnőtt Kardiológiai Osztályának Intenzív Terápiás részlege biztosítja az ST relevációval járó 12 órán belüli szívinfarktusos betegek folyamatos ellátását a Dél Pesti régióban, valamint heti rendszerességgel ad fővárosi szintű STEMI ügyeletet is. Ezen feladatok biztonságos ellátásához nélkülözhetetlen, hogy a meglévő ágyszámhoz a folyamatos ellátás feltételei biztosítottak legyenek.

Az intézet sürgősségi ellátásához elengedhetetlen volt a fenn részletezett eszközök beszerzése, mivel a meglévő eszközpark elavult volt, pótlásuk szükséges a magas szintű folyamatos intenzív, és akut ellátás biztonságos ellátásához. A sürgősségi eszközök beszerzésnek köszönhetően a betegellátás zavartalanabb, biztonságosabb lett.

  1. Hőtechnikai korszerűsítés
    • Utólagos külső hőszigetelés
    • Nyílászáró csere
  2. Világítási rendszerek korszerűsítése
    • Fényforrások világítótestek, előtétek cseréje
    • Villamosenergia fogyasztási mérőkörök kialakítása
    • A KEOP-5.3.0. pályázat benyújtásához szükséges szakmai anyagok elkészítése, az Egészségügyi Intézmények energetikai racionalizálásának érdekében
    • Liftek felújítása
    • Intenzív osztály felújítása
    • Sebészeti vágókészülék beszerzése
    • Kardiológiai telemetriás rendszer beszerzése
      A telemetriás rendszerhez csatlakozó ágy melletti betegőrző monitorok beszerzése jelentős mértékben javítja a nem intenzív körülmények között kezelt fekvőbetegek ellátását.